Zaalvoetbal Eredivisie (mannen): zvv Den Haag moet Tigers gelijkspel toestaan

Tegenstander Tigers Roermond had zich in de winterstop danig kunnen versterken met een aantal spelers uit de Belgische competitie en had ook een ervaren coach aangetrokken. Beide teams hadden wat recht te zetten na de nederlagen van afgelopen week. De mannen van coach Gerald Baars waren extra gemotiveerd, want in een eerdere ontmoeting in deze competitie werd een smadelijke 3-8 nederlaag geleden.

Tekst: Nick Taal

Beide teams probeerden vanaf het begin het initiatief te nemen en het spel ging over en weer met kansen voor beide doelen. In de zevende minuut brak Faisal Karoumi de ban na een razendsnelle omschakeling door op aangeven van tweelingbroer Brahim de 1–0 te maken. Tigers Roermond was niet onder de indruk en ging ook vol op de aanval spelen en zo ontspon zich een open en spannende wedstrijd. Kansen over en weer en beide doelmannen hielden de rest van de eerste helft hun doel schoon, hoewel de betere kansen toch van zvv Den Haag waren.

Krachten sparen

Na rust hetzelfde beeld. Beide teams gingen op dezelfde voet door. Djamairo Richters (foto) maakte net na rust de 2–0 en zvv Den Haag ging iets meer achteruit leunen om krachten te sparen, omdat het met een kleinere selectie speelde. Tigers Roermond kwam met een mooi doelpunt van Solaiman Ramdani terug in de wedstrijd: 2-1. zvv Den Haag had al snel het antwoord klaar met een counter en wederom was Faisal Karoumi het eindstation: 3-1.

Druk

De Tigers-coach, Hicham Benhammou, besloot toen met een meevoetballende keeper te gaan spelen en toen kwam zvv Den Haag zwaar onder druk te staan. Toch waren er kansen om de stand uit te breiden, maar verkeerde keuzes waren er de oorzaak van, dat dat niet gebeurde. Vreemd genoeg maakte Tigers Roermond juist na een mislukte aanval van de Hagenaars met een counter van Ayoub Tamoukh de 3–2. Na het missen van kansen om de wedstrijd op slot te gooien hing de 3–3 in de lucht en die viel dan ook weer via Ayoub Tamoukh.

Opleving

Toch had zvv Den Haag nog een opleving met een mooi doelpunt van Abdelhak Bojaada en kwam wederom op voorsprong (4-3) met nog een kleine twee minuten op de klok. Het was dan ook sneu om dan zeven seconden voor het einde de volledig onnodige gelijkmaker van Solaiman Ramdani toe te moeten staan: 4-4. Met slechts één punt uit de laatste twee wedstrijden heeft zvv Den Haag zichzelf te kort gedaan gezien de werklust en ook kwaliteiten die in dit team aanwezig zijn.

Zondag, eerste paasdag, is Tigers wederom de tegenstander, maar nu in de Gerrishal in Roermond.