Zaalvoetbal: Ook Eredivisie vrouwen komend seizoen in splitcompetitie

De Eredivisie Vrouwen Zaalvoetbal gaat komend seizoen naar een splitcompetitie. Dit betekent kortgezegd, dat de eerste helft van het seizoen alle ploegen één keer tegen elkaar spelen. De nummers 1 tot en met 6 gaan daarna verder in een poule, alsmede de nummers 7 tot en met 12.

Net als bij de mannen plaatsen de nummers 1 en 2 zich voor de halve finale van de play-offs. De nummers 3 en 4 spelen een kwartfinale tegen de nummer 5 en de winnaar van een zogenaamde brugwedstrijd tussen de nummer 6 en de nummer 1 van Poule B.

Spannen

Door te kiezen voor dit systeem blijft het langer spannend in de competitie. Dat heeft de mannencompetitie dit seizoen duidelijk gemaakt. Daarnaast wordt de weerstand hoger en de wedstrijden interessanter.

Nieuw

Nieuw zijn komend seizoen in de Eredivisie zaalvoetbal bij de vrouwen DWOW, Mazzelstars en ZVV Middelburg. Die clubs komen over uit de Hoofdklasse. Van Drachtster Boys wordt afscheid genomen, die club doet met haar team vrijwillig een stapje terug naar de hoofdklasse.

De competitie in de Eredivisie zaalvoetbal bij de vrouwen start op vrijdag 9 september. Een week eerder, 2 september, wordt de wedstrijd om de supercup afgewerkt tussen Drs. Vijfje en Os Lusitanos.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder