Zaterdag 1A: Beter Voorschoten’97 klopt Forum Sport op eigen veld

|||||

Er stond wat op het spel zaterdag bij de wedstrijd tussen Forum Sport en Voorschoten’97. Bij een overwinning van de bezoekers was de kans groot dat ze de tweede periodetitel zouden pakken. Bij winst van Forum Sport werd de derde plaatst op de ranglijst gehaald. Wie echter een mooie strijd verwachtte, kwam bedrogen uit.

Tekst: Jean Nederlof         |       Foto’s: Fred Reuling

Voorschoten’97 was op alle fronten de betere ploeg. Meer beleving, feller in de duels en heel veel inzet. Forum Sport speelde één van de slechtste wedstrijden van het seizoen en kreeg min of meer voetballes. Grote complimenten voor de wedstrijdmentaliteit van Voorschoten’97 dus!

Na een kwartier spelen werd het 0-1 door een doelpunt van Ronnie de Roode uit een voorzet van linkerspits Loyd van der Wilden. Forum Sport kon er weinig tegenoverstellen. De lange bal werd (te) veel gespeeld. Bijna alle afvallende ballen waren voor de mannen uit Voorschoten. Er werden nauwelijks kansen gecreëerd. Slechts twee mogelijkheden van Marc du Chatinier zijn vermeldenswaard. Twee keer werd de bal overgeschoten. In de 26e minuut werd het 0-2 door een strak schot van Tim de Rijk in de linkerkruising. Forum Sport-doelman Justin van Look was kansloos.

Na de rust opnieuw een veel sterker Voorschoten’97. Dat het bij één doelpunt bleef (in de 56e minuut, Thom Wijnalda) was niet te danken aan het goede spel van Forum Sport, maar aan het niet benutten van de vele kansen door de tegenstander. De uitslag had dus veel slechter kunnen uitvallen voor Forum Sport. Het was een totale off-day voor de Voorburgers en er zal de komende weken uit een ander vaatje getapt moeten worden om niet te ver af te zakken op de ranglijst.

Voor Voorschoten’97 kwam na afloop het bericht dat het inderdaad periodekampioen was geworden!