Zaterdag 1A: Die Haghe en Forum houden elkaar in evenwicht

||||||||||||||||||||||

Het zijn meestal spectaculaire wedstrijden als Forum Sport en Die Haghe elkaar treffen in de competitie. Ook deze zaterdag leek het weer een ware happening te worden omdat beide ploegen de punten hard nodig hadden.

Tekst: Jean Nederlof            |      Foto’s: HMA-fotografie

Trainer Wim de Jong heeft na zijn aantreden gedurende het seizoen al meerdere malen met zijn elftal tegenstanders verrast en kruipt langzaam omhoog op de ranglijst. Aan de andere kant heeft Forum Sport-trainer Dennis den Turk te maken met een wisselvallig seizoen. Veel blessures in de selectie (zeven spelers langdurig afwezig) zorgden noodgedwongen voor het inpassen van jong talent. En ook al doen de talenten het prima, ervaring is in sommige gevallen ook belangrijk.

De vele toeschouwers kregen het gelukkig warm van het mooie weer, maar niet echt van de kwaliteit van het voetbal deze middag. Forum Sport had wel meer balbezit, maar kon daarmee geen echte kansen creëren. Het elftal stond wel goed. Verdediging en middenveld speelden goed, maar echt gevaarlijk werd het voorin niet. Wel dreigend, maar meer ook niet. Die Haghe moest op het middenveld haar meerdere erkennen in Forum Sport en kwam daardoor ook niet veel in de buurt van Forum Sport-keeper Justin van Look. De eerste vijfentwintig minuten leverden dan ook weinig opzienbarende spelmomenten op.

Enigszins verrassend kwam Die Haghe in de 28e minuut op voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerkant werd keurig afgerond door Sami Aoulad Said: 1-0. Forum Sport schrok wakker en ging vanaf dat moment wat feller spelen. Er kwamen wat kansen voorin voor Haitam el Marid en Pjer Bom. Die Haghe-keeper Dion van Splunteren kon het gevaar afwenden. Een doelpunt van rechtsbuiten Soufiane Marfouk werd door de goed fluitende scheidsrechter Eric van der Vaart afgekeurd vanwege buitenspel.

Na rust een wat sterker Forum Sport. In de 49e minuut leverde dat resultaat op. Een prima actie van invaller Lucius Gyamfi, die op volle snelheid de achterlijn haalde en spits Marc du Chatinier een niet te missen kans bood: 1-1. Beide elftallen wilden meer en dat leverde wel een interessant kijkspel op.  Niet mooi, wel spannend.

Een gevaarlijk schot van Pjer Bom na bijna een half uur in het tweede bedrijf werd gekeerd door Dion van Splunteren en in de rebound kopte Hatam El Marid te zacht in. Aan de andere kant ook kansen voor Die Haghe. De beste man aan Die Haghe-zijde, Noah Quintin Abid, zag keeper Justin van Look ver voor zijn goal staan. Het afstandsschot van 45 meter werd met moeite over de achterlijn gestompt door de Forum Sport-goalie. Het bleef 1-1 en daar konden beide ploegen wel mee leven.

Die Haghe speelt volgende week uit bij Valken’68. Forum Sport ontvangt op sportpark ’t Loo hekkensluiter Zwaluwen’30 uit Hoorn. Het blijft ongelooflijk spannend in de eerste klasse A. Het verschil tussen nummer twaalf Die Haghe met negentien punten en nummer vier BOL is slechts zes punten. Forum Sport is terug te vinden op de negende plaats met 23 punten.