Zaterdag 1A: Die Haghe krijgt geen loon naar werken

||||||||||||

Vooraf was bekend dat er door Die Haghe van Monnickendam gewonnen moest worden om een kans te maken de promotie-/degradatiewedstrijden te ontlopen. Het team van trainer Wim de Jong had het de laatste weken zwaar door het ontbreken van maar liefst acht sterkhouders. Gelukkig konden Jesse Bakker en Sander de Jong weer aansluiten en dat was direct aan het spel te merken.

Tekst: Wim van de Graaf        |      Foto’s: HMA-Fotografie

Die Haghe begon voortvarend aan de wedstrijd en het greep de Monnickendammers in de eerste minuten bij de keel. Het drukte de groenhemden geheel terug op eigen helft, maar het echte gevaar kon nog niet worden gerealiseerd. De thuisploeg verstoorde met een enorme inzet de opbouw van de tegenstander. In de 22e minuut was er op de linkerflank een goede actie van de ijverige Phiras Chehoudi, die Chico Mulder in stelling bracht. Zijn schot ging echter ruim over het doel. Ook andere aanvallende acties van Die Haghe via Sebastiaan van der Starre, Noa Abid en Phiras Chehoudi leverden niet de gewenste voorsprong op.

Langs de lijn dacht eenieder dat dit slechts een kwestie van tijd was. Ondertussen leek het niet te boteren tussen de trainer van Monnickendam en een aantal van zijn spelers, die luidruchtig hun ongenoegen over de strijdwijze uitten. Kolfje naar de hand van Die Haghe, dat ook een schot van Jelle Halsema door de Monnickendam-goalie gekeerd zag worden.

Ook het aantal kleine overtredingen van de gasten nam toe, maar het bleef vooral een stevige maar sportieve strijd. Na een spaarzame uitval van Monnickendam en de daaropvolgende hoekschop werd Phiras Chehoudi goed op snelheid aangespeeld. Alleen op de doelman afgaand leek hij te gaan scoren, maar hij speelde de bal net iets te ver voor zich uit en zo leverde ook deze grote kans geen doelpunt voor Die Haghe op. Ook een schot van Sander de Jong twee minuten voor rust werd een prooi voor de doelman van de gasten en zo werd de thee met de brilstand opgezocht.

Direct na rust een levensgrote kans voor Die Haghe. Phiras Chehoudi liet op links zijn hielen aan zijn tegenstander zien en trok de bal goed voor op Noa Abdi, maar die twijfelde een seconde te lang om de bal tegen de touwen te schieten. Weg kans. Om wanhopig van te worden voor de thuisploeg, want Die Haghe verdiende in deze fase een doelpunt. En als zo vaak was daar ineens een hele grote kans voor Monnickendam, dat leek te scoren, maar doelman Bas Drost kwam snel zijn doel uit en wist de inzet van dichtbij te stoppen. In de 53e minuut was daar weer de uitblinkende doelman van de groenhemden, die Phiras Chehoudi in een één tegen één situatie van scoren wist af te houden. In de 56e minuut kroop Die Haghe plotsklaps door het oog van de naald, maar Bas Drost redde opnieuw bekwaam.

Het was een reuze spannende wedstrijd en de gasten wisten zich langzaam onder de druk van Die Haghe uit te spelen. Toch was er weer een goede kans voor de withemden toen Noa Abid een hard schot loste op het doel van de tegenstander en weer de doelman de bal – deze keer half – wist te keren. De rebound werd miraculeus van de lijn gehaald. Een schot van wederom Chehoudi ging via de vingertoppen van de doelman net naast het doel en even later weigerde scheidsrechter Thomas Groenendijk een handsbal in de zestienmeter tot strafschop te promoveren, omdat de bal via de buik de (uitgestoken) hand van een groenhemd had beroerd. Dit conform de nieuwe spelregels, maar die hand was wel erg ver van het lichaam verwijderd!  Zo wilde het net voor Die Haghe maar niet bollen, bleef het 0-0, had het gestreden voor wat het waard was, pakte het een punt en hoorde na het laatste fluitsignaal dat AFC wonderlijk met 2-1 van Voorschoten’97 had gewonnen, waardoor de Amsterdammers twee punten dichterbij kwamen. Maar Die Haghe leeft nog en zijn er nog zes punten te verdienen bij Argon en een week later op Ockenburgh tegen sv Nootdorp. It ain’t over till it’s over en Die Haghe liet zien, dat het nog steeds eerste klasse waardig is.