Zaterdag 1A: Die Haghe onderuit in Broek op Langendijk

||||||||||||||||||

In het uitduel bij BOL moest Die Haghe zich met 3-1 gewonnen geven. De Haagse ploeg bivakkeert door de nederlaag nog steeds in de gevarenzone. Beide ploegen moesten ook nog een rode kaart incasseren.

Tekst: Roland van der Linden            |      Foto’s: Sandra Beekhuizen

In de zesde minuut werd BOL al gevaarlijk, maar doelman Bas Drost bracht redding op de doellijn. Even later kreeg Sami Aoulad Said een kopkans na een voorzet van Jesse Bakker. De bal ging net naast het doel. Ook een schot van Sebastiaan van der Starre met een half uur op de klok ging rakelings over de lat.

BOL had meer geluk en kwam kort daarna op 1-0. Na een hoekschop kwam de bal via de lat terecht bij René Rootlieb, die het speltuig in de touwen werkte. De vreugde was van korte duur voor de thuisploeg. Op aangeven van Sami Aoulad Said zorgde Mitchell de Bas voor de 1-1.

In de tweede helft kreeg Die Haghe al na twee minuten een kans om te scoren, maar de inzet van Roy van der Ven was te zacht. Daarna schoot BOL binnen tien minuten drie keer raak. De eerste treffer werd nog afgekeurd vanwege buitenspel, maar daarna zorgde Marijn Ton met een schuiver voor de 2-1. Uit een counter viel de 3-1 van Daniël Vos.

Beide teams ontvingen nog een rode kaart. Bij de ploeg uit Broek op Langendijk kreeg doelpuntenmaker Daniël Vos een rode prent en dezelfde kleur ging naar doelman Bas Drost van Die Haghe. De stand bleef 3-1.