Zaterdag 1A: Kan Die Haghe dans nog ontspringen?

||||||||||||||

Na de ongelukkige 0-1 thuisnederlaag, afgelopen dinsdag, tegen ZOB moest trainer Wim de Jong in de aanloop naar de wedstrijd tegen Voorschoten’97 weer een teleurstelling verwerken, want na de doordeweekse blessure van Jesse Bakker kwam daar de blessure van Roy van der Ven nog eens bij, waarmee het aantal afwezige basisspelers op acht kwam.

Tekst: Wim van de Graaf        |      Foto’s: HMA-Fotografie

Op het bijna tropische sportpark Adegeest moest Die Haghe tegen de runner-up Voorschoten’97 toch punten zien te pakken. Na een aftastend begin van beide teams was het de thuisploeg dat vaker druk wist te zetten, maar Die Haghe bleef tot de dertiende minuut gemakkelijk overeind, totdat een voorzet in het Haagse strafschopgebied niet goed werd weggewerkt en Mo Maatou wist te scoren: 1-0.

Na de geplande drinkpauze en de instructies van de trainer drong Die Haghe steeds feller aan en werd het een echte wedstrijd. Sebastiaan van der Starre leek te gaan scoren, maar zijn inzet werd ternauwernood op de doellijn door een Voorschotenaar geblokt. Ook een inzet van Jelle Halsema werd tot corner verwerkt. De inzet van Die Haghe in deze fase van de wedstrijd was hartverwarmend en de geel-groene formatie moest steeds vaker terug. Een nieuwe kans voor Van der Starre werd gemist en een doelpunt van Noa Abdi werd wegens off-side afgekeurd door scheidsrechter Baralles uit Amsterdam. Zo kreeg Die Haghe steeds meer mogelijkheden, maar maakte deze niet af.

Na de thee ging Die Haghe nog steeds op jacht naar de verdiende gelijkmaker. Sebastiaan van der Starre was er weer dichtbij, maar zijn kopbal werd een prooi voor de doelman van Voorschoten’97. Even later leek Noa Abdi na een prachtige pass van invaller Peter de Kleer op weg naar diezelfde doelman, maar in extremis kon een verdediger er nog een voet tussen krijgen en bleef er slechts een hoekschop over. In de 66e minuut was daar weer een kans en een redding en juist toen iedereen twee minuten later langs de lijn de 1-1 verwachtte, was daar een uitval van de thuisploeg waarbij Lloyd van der Wilden de bal via de binnenkant van de paal hard wist binnen te schieten: 2-0. Toen leek er bij Die Haghe iets te knakken en gingen de koppies omlaag. Hoeveel pech kan een team in één seizen verdragen? Tien minuten voor tijd was daar dan ook de door Derk Reinders binnenkopte 3-0 en ook het slotakkoord was zes minuten later voor Voorschoten’97. Nicky Guijt schoot van vijfentwintig meter de bal hard en droog op het door Bas Drost verlaten doel en ook deze kans was fraai raak: 4-0.

Zo leed Die Haghe een ietwat geflatteerde nederlaag, werden de afwezigen zeer gemist, won Zwaluwen’30 met 0-4 uit bij Argon en passeerde het daarmee Die Haghe, dat nu op de dertiende – en nacompetitieplaats – staat met nog wedstrijden tegen Monnickendam (aanstaande zaterdag “thuis”), Argon (“uit”) en sv Nootdorp (“thuis”) voor de boeg. Daar zijn dan nog maximaal negen punten op te halen, maar dan moet het bij Die Haghe wel een keertje meezitten.