Zaterdag 1A: Moeizame overwinning Forum Sport tegen Zwaluwen’30

Forum Sport heeft al weken te kampen met veel afwezige selectiespelers. Deels door blessures, deels door ziekte. Ook zaterdag werden er weer zes basisspelers gemist. Forum Sport, Een geplaagd elftal dus.

Tekst: Jean Nederlof

Tegenstander Zwaluwen’30 heeft weer een aantal spelers terug uit de ziekenboeg, maar moest nu wel echt degradatievoetbal spelen. Zie hier de ingrediënten voor een speciale, belangrijke wedstrijd. Voor beide ploegen was er vooraf dezelfde doelstelling: winnen!

Aftasten

De wedstrijd kenmerkte zich de eerste tien tot vijftien minuten vooral door aftasten aan beide kanten. Voorzichtig voetbal, geen risico’s. Wel een paar kansen aan beide kanten. Gregory Scheltens van Zwaluwen stelde keeper Justin van Look op de proef. Aan de andere kant een gevaarlijke kopbal van spits Pjer Bom, die door de Zwaluwen-doelman Luke van Amstel gekeerd kon worden. Forum Sport zette weinig druk naar voren en op het middenveld werd de zieke Haitam el Marid, spelbepaler pur sang, gemist.

In de 36e minuut een vrije trap op zo’n twintig meter rechts voor het doel van Zwaluwen’30. Nychel L’ Ami (foto) zette zich achter de bal en schoot strak in de linker kruising achter doelman Luke van Amstel: 1-0, Met deze stand klonk ook het rustsignaal.

Afstand

In de tweede helft een iets sterker Forum Sport, dat verzuimde afstand te nemen. Veel kansen waren er voor de voorhoedespelers Luuk Goedbloed, Soufiane Marfouk en Suleyman Bilgi. Ook de prima spelende centrale verdediger Jacco Scholten kwam alleen voor de keeper, maar zijn schot miste precisie. En zolang de stand 1-0 op het bord stond, bleef Zwaluwen in de wedstrijd. Het kwam een paar keer gevaarlijk door, maar Forum Sport mocht van geluk spreken dat ook Justin van Look een foutloze wedstrijd keepte. De drie punten bleven dus in Voorburg en dat werd met veel gejuich ontvangen. De ploeg van trainer Dennis den Turk klom naar de gedeelde vijfde plaats en speelt volgende week uit bij BOL, dat net zoveel punten heeft.