Zaterdag 1A: sv Honselersdijk – Die Haghe eindigt in doelpuntloos gelijkspel

|||||||||||||||||

Op een zonnig Sportpark De Strijphorst speelden sv Honselersdijk en Die Haghe tegen elkaar gelijk. De wedstijd, onder leiding van arbiter Mats Blaak, bleef zonder doelpunten. Die Haghe moest zeer gehavend aantreden, want het miste de basisspelers Sami Aoulad, Phiras Chehoudi, Sander de Jong, Robin Laming en Tony Bergsma.

Tekst: Thomas Hofman          |       Foto’s: Koos Ophorst

De thuisploeg mocht aftrappen. Na vijf minuten werd Sebastiaan van der Starre hard opgevangen door een Westlandse tegenspeler, maar het resulteerde slechts in een scheidsrechterbal. Direct daarna was het diezelfde Van der Starre met de eerste poging van de wedstrijd, maar de bal ging echter voorlangs.

In de tiende minuut was er de eerste corner van de wedstrijd in het voordeel van Die Haghe, maar er ontstond geen dreiging voor het doel. Direct daarna was er de uitbraak van sv Honselersdijk, die resulteerde in een slappe inzet van Tom van Veen, die Haagse doelman Bas Drost makkelijk kon pakken. Roy van der Ven, die vorige week nog matchwinner was, schoot na een kwartier net over vanaf een meter of twintig. Direct daarna was er de kopkans voor diezelfde Van der Ven na een goede voorzet van Van der Starre, maar ook deze poging trof geen doel.

Twee minuten later viel er een diepe bal vanaf de helft van sv Honselersdijk over de verdediging van Die Haghe. Steyn de Bruijn schoot vanuit een moeilijke hoek hard in, maar Drost pareerde. De grootste kans van de wedstrijd tot dan toe kwam in de twintigste minuut. Na een korte corner van Die Haghe werd de daaropvolgende inzet van Abid van de lijn gehaald. Drie minuten later hielp Halsema de zoveelste achtereenvolgende kans voor Die Haghe om zeep. Hij miste de bal en schoot in het niets.

sv Honselersdijk deed nog iets terug via Tom van Veen. Hij maakte een goede dribbel waarbij de bal door een paar Haagse benen ging. Zijn schot ging echter meters over. Die Haghe was het grootste deel van de eerste helft de bovenliggende partij. Vooral aan de linkerkant kon het makkelijk voetballen, maar tot echt gevaar kwam het niet. Na een halfuur leefde de tribune op toen er wat onenigheid ontstond tussen sv Honselersdijk en de scheidsrechter. Aanleiding was de schoen van Youri Riepe, die uit werd geschopt. In de 36e minuut kwam Steyn de Bruijn opeens helemaal vrij voor het Haagse doel, maar hij bleef niet koel  genoeg en Bas Drost kon redden met zijn voet.

Drie minuten voor rust werd de verzorger van Die Haghe aan het werk gezet na een stevige overtreding op Jelle Halsema door Max de Kraan. Halsema kon wel doorspelen. Een minuut voor rust was er nog een mooie aanval over meerdere schijven van Die Haghe, die uiteindelijk resulteerde in een matige corner.

De tweede helft begon met een afstandsschot van Mitchell de Bas, maar de inzet ging een paar meter over. Twee minuten later gaf Brian Valstar een goede bal op Tom van Veen die de 1-0 op zijn schoen had, maar Bas Drost pareerde de inzet wederom.

Na een uur spelen kwam Nigel Hendriks erin voor de hinkende Lars Ammerlaan aan de kant van sv Honselersdijk. Vijf minuten later moesten de gastheren weer wisselen. Michel van Giesen verliet geblesseerd het veld voor Kevin Bogaards.

Twintig minuten voor tijd kreeg de thuisploeg een vrije trap mee aan de linkerkant. Doelman Drost sloeg de bal weg waarna de rebound overging. Direct daarna wisselde Die Haghe twee keer. Noa de Jong en Chico Mulder vervingen Sebastiaan van der Starre en Mark van Kippersluis. Bij sv Honselersdijk kwam Luke Groeneboom erin voor Brian Valstar.

Een kwartier voor tijd nam Roy van der Ven een vrije trap die in de kluts bijna in eigen doel werd gewerkt door sv Honselersdijk. Het spannendste moment van de middag voor het Westlandse publiek. Vijf minuten later nam Steyn de Bruijn een bal van achteruit goed aan, maar zijn inzet ging voorlangs het Haagse doel. De slotfase was sowieso voor sv Honselersdijk, dat  de tegenstander in slaap leek te sussen.

Vier minuten voor tijd werd er voor het laatst gewisseld door Die Haghe-trainer Wim de Jong: Markas Krisenel kwam erin voor de moegestreden Mitchell de Bas. In de absolute slotfase kreeg sv Honselersdijk nog een corner te nemen, maar de bal ging aan iedereen voorbij. De brilstand bleef dus op het scorebord staan op Sportpark De Strijphorst. De Westlanders blijven op de zevende plek staan, terwijl ook Die Haghe niets opschiet met het gelijkspel. Volgende week reist sv Honselersdijk af naar de hoofdstad voor een treffen met AFC. Die Haghe speelt op het eigen Sportpark Ockenburgh tegen directe concurrent ZOB.