Zaterdag 1A: Voorschoten’97 herpakt zich na zeperd tegen ZOB

De nederlaag van vorige week tegen ZOB, 1-3 verlies, kan na zaterdagmiddag als een ‘ongelukje’ worden beschouwd. Voorschoten’97, de ploeg van Nick Poot (foto) en John van Veen, won namelijk de moeilijke uitwedstrijd tegen Valken’68: 2-4. De groen-gelen staan nu op de tweede plaats in de eerste klasse A. Dinsdagavond wacht op sportpark Adegeest alweer het volgende competitieduel als Monnickendam op bezoek komt.

Tekst: Hans Kulk

In Voorschoten viel deze week goed nieuws te melden. Lars Verlaan, nu nog voetballend bij UVS en Bilal Kaddouri, uitkomend voor FC Boshuizen, keren volgend seizoen terug bij de groen-gelen. Met elf andere spelers ging Voorschoten’97 zaterdagmiddag de strijd aan met Valken’68, dat slechts één plek lager stond op de ranglijst (4e). De thuiswedstrijd was in een 1-1 gelijkspel geëindigd.

Opluchting

Valken’68 kreeg de eerste kans in het gelijkopgaande duel, maar tot opluchting van de Voorschotenaren ging deze voorlangs. Na zestien minuten was het toch bijna 1-0. Door goed ingrijpen van doelman Stephan van der Niet kaatste de bal via de lat het veld weer in. Geen 1-0 derhalve voor de gastheren. Vier minuten later werd het wél 0-1 voor de bezoekers uit Voorschoten. Marvy Zijl zette de groen-gele brigade op voorsprong. In de 23e minuut was het voor de tweede maal raak in Valkenburg. Spits Thom Wijnalda ontfutselde de keeper van Valken’68 de bal en schoot koelbloedig de 0-2 in de touwen.

Opleving

Ook Nick Guijt pakte zaterdag zijn doelpuntje weer mee. Nadat hij voor rust een goede kans om zeep had geholpen, was hij na de doelwisseling wél doeltreffend. Uit een heerlijke aanval van de Voorschotenaren mocht Guijt namelijk de 0-3 aantekenen. Een opleving aan Valkenburgse kant leek het duel nog even spannend te gaan maken, maar amper vier minuten na de 1-3 bracht Ronnie de Roode het verschil alweer op drie: 1-4. En dat betekende dat het duel definitief was beslist in het voordeel van Poot en consorten. Een tweede treffer van Valken’68 deed de bezoekers daarna geen pijn meer.

Voorschoten’97 is door de overwinning naar de tweede plaats in de eerste klasse A geklommen. Een straatlengte (18 punten) overigens achter op WV-HEDW, dat zaterdagmiddag tegen sv Nootdorp (4-0) kampioen werd. Voor de groen-gelen is het kort herstellen van alle pijntjes. Dinsdagavond staat al het volgende competitieduel op het programma als Monnickendam op sportpark Adegeest op bezoek komt.