Zaterdag 2C: Gehavend Te Werve moet meerdere erkennen in RCL

|||||||||||||||||||||||||||

Op Sportpark Vredenburch ontving Te Werve de gasten uit Leiderdorp, RCL. Voor de Rijswijkers een belangrijke wedstrijd in de degradatiestrijd. Het duel stond onder leiding van scheidsrechter Martin de Witte.

Tekst: Thomas Hofman      |     Foto’s: Eric de Wit

De thuisploeg, met maar liefst zeven afwezigen door onder andere schorsingen, mocht aftrappen. Na vier minuten stond de 1-0 al op het scorebord na een goede combinatie tussen Shwendel Cijntje en Laughter Oti-Bonsu, waarbij laatstgenoemde de bal in de korte hoek achter doelman Joey van Heusden werkte. Drie minuten later was er de eerste kans voor de bezoekers via Roy Weenink, maar hij schoot de bal een meter over de kruising. In de twaalfde minuut gaf Sieb Rutgers tot twee keer toe een scherpe voorzet, maar er werd goed verdedigd door Te Werve. Na ruim twintig minuten was het weer Oti-Bonsu met een kans na goed doorkoppen van Cijntje. Zijn schot ging echter huizenhoog over.

In minuut vijfentwintig kreeg RCL een corner, maar deze werd weggewerkt door Te Werve. Vijf minuten later werd een tweede matige corner weer uit de zestien geschoten. Tommy Sinteur had na een kleine veertig minuten de volgende kans voor de bezoekers, maar de ervaren Oualid Hammich kon de inzet eenvoudig vangen. Drie minuten voor rust was er een steekpass van Tommy Sinteur op Roy Weenink, maar hij kwam er net niet aan en de bal ging voorlangs. Vlak daarna kwam Sieb Rutgers in botsing met een reclamebord, waar hij tegenaan werd gewerkt door Te Werve-speler Hakan Yildirim. Hij kon na een korte verzorging wel verder. Het laatste moment van de eerste helft was een afzwaaier van Roy Weenink voor de Leiderdorpers.

Direct na rust kwam Timo van Dijk erin voor Oussama Laghmouchi. Van Dijk was de eerste van de slechts drie beschikbare invallers op de bank. RCL zocht de aanval in de beginfase van de tweede helft. Er was een paar keer dreiging van de bezoekers uit een aantal corners, maar doelman Hammich was alert.

Na een klein uur kreeg RCL-speler Sieb Rutgers een gele kaart voor het wegschieten van de bal. Vrijwel direct daarna kreeg Te Werve-invaller Timo van Dijk de gele kaart na een charge op Roy Weenink in de middencirkel. Na dik een uur spelen viel de gelijkmaker van Robin Brasker na een corner van Tommy Sinteur, die in de zestien bleef hangen: 1-1.

Negentien minuten voor tijd kreeg Jake van Heusden veel ruimte aan de rechterkant. Zijn schot ging voorlangs en dus kon Te Werve opgelucht ademhalen. Met nog een kwartier op de klok was er een drinkpauze met tijd voor de verzorgers om kramp te behandelen bij enkele spelers. Ook werd Jake van Heusden bij RCL gewisseld voor Wouter Planje. Bij Te Werve kwam Ouanis el Kadaoui erin voor Swhendel Cijntje. Ook Cabir Balkaya verliet het veld voor Yassine Guennouf.

In minuut 82 kreeg RCL-aanvoerder Nick van Bemmel veel ruimte op links en kon hij de 1-2 overtuigend binnenschieten. Twee minuten voor tijd maakte Sieb Rutgers de beslissende 1-3, nadat er goed voordeel werd gegeven door arbiter Martin de Witte. Direct daarna werd Roy Weenink gewisseld voor Benjamin de Groot bij de bezoekers. De terechte overwinning van RCL brengt Te Werve na vandaag dus nog dieper in de degradatiezorgen. De ploeg van trainer Huib van Oostrom Soede staat nu op de twaalfde plek en heeft alleen Van Nispen onder zich. De nummers elf en twaalf spelen nacompetitie. Er zijn nog twee wedstrijden te gaan in de reguliere competitie.