Zaterdag 2C: Huib van Oostrom Soede over nederlaag: ,,Dit is een schande”

||||||||||

Te Werve ging dinsdagavond in het inhaalduel tegen Berkel met liefst 5-1 onderuit, na bij rust al met 2-0 te hebben achtergestaan. Trainer Huib van Oostrum Soede was niet over te spreken over het vertoonde spel van zijn pupillen. ,,De mannen die het moesten maken liet het afweten, een schande voor de club.”

Tekst & foto’s: Alex Pronk

Te Werve heeft het gastheer Berkel wel heel gemakkelijk gemaakt. Berkel had geen kind aan de Rijswijkers. Vooraf was een spannend duel verwacht omdat beide teams de punten nog goed kunnen gebruiken. Te Werve begon aan het duel met slechts een punt meer op de ranglijst dan Berkel.

Berkel begon gemotiveerd aan de strijd, terwijl bij Te Werve alles wat mis kon gaan, ook mis ging. Al snel in de wedstrijd keek Te Werve tegen een achterstand aan toen Roy Visser doelman Jay Veerman het nakijken had gegeven: 1-0. Na een klein kwartier spelen gaf Te Werve-doelman Jay Veerman een foute bal richting Hakan Yildirim. Rick Ammerlaan van Berkel was er als de kippen bij, omspeelde de sluitpost van Te Werve en zette de 2-0 op het bord. Het eerste wapenfeit van Te Werve kwam pas na dik een half uur spelen. Laughter Oti Bonsu gaf de voorzet vanaf de rechterkant, maar zijn ploegmaat Brahim Saidi kwam net te kort. Vlak voor rust liet namens de bezoekers Hakan Yildirim nog een goede mogelijkheid ongebruikt.

In de tweede helft bepaalde, net als voor rust, de ploeg van trainer Jan van der Lugt het spel. Toch duurde het nog tot de 64e minuut aanvoerder Bart van den Dool van Berkel het duel in het slot kon gooien: 3-0. Vier minuten later combineerde de thuisploeg goed rond het zestienmetergebied van Te Werve en schoot Joost Buitenhuis tenslotte de 4-0 binnen. Een kwartier voor tijd leek Te Werve even op te fleuren. Eerst schoot Laughter Oti Bonsu van dichtbij nog over en daarna zag Swendell Cijntje zijn schot gekeerd worden door doelman Kenzo Abel.

De hatelijk nul werd toch weg gepoest. Na een aanval van Te Werve leek de bal over de achterlijn te gaan, de assistent van Berkel gaf een vlagsignaal, maar scheidsrechter Antonie Gomes was goed meegelopen en wees dat signaal van de hand, Vijf minuten voor tijd redde invaller Yassine Guennouf de eer voor Te Werve: 4-1. De Gifbeker was echter voor Te Werve nog niet leeg, want vlak voor het laatste fluitsignaal bepaalde Roy Visser met zijn tweede treffer de eindstand op 5-1.