Zaterdag 2C: Leuk duel SVC’08-Westlandia krijgt helaas voortijdig einde

||||||||||

Voor beide ploegen stond er nog het nodige op het spel bij aanvang van de wedstrijd, dus beide ploegen gingen er nog voor.  Westlandia strijdt om de vierde plaats, die recht geeft op nacompetitie en SVC’08 wil onderin juist verstoken blijven van de nacompetitie.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

Ondanks deze tegenstrijdige belangen was het een sportieve wedstrijd, die door scheidsrechter Albert de Jong kundig werd geleid. Het was dan ook zeer jammer dat na éénenveertig minuten een eind aan de wedstrijd kwam nadat Dennis Verbeek zeer ongelukkig ten val kwam en een ernstige schouderblessure opliep. Omdat hij pas na anderhalf uur van het veld kon worden vervoerd besloot scheidsrechter De Jong de wedstrijd te staken.

De wedstrijd begon onstuimig voor SVC’08. Er was amper een minuut gespeeld of Tristan Dufour zag zijn eerste schot al op de paal belanden. Dat beloofde wat. SVC’08 had ervoor gekozen om geen volle pressing op de helft van de tegenstander uit te voeren, maar nam een afwachtende houding aan met een gesloten verdediging.

Hierdoor had Westlandia meer de bal en kon het verzorgd opbouwen. Hierdoor had het optisch ook het beste van het spel, maar het kon geen gaten vinden in de defensie van SVC’08. Daarentegen waren de tegenstoten van SVC’08 wel zeer gevaarlijk met diepe ballen achter de defensie van Westlandia. Tristan Dufour zag een schot in de korte hoek gestopt worden door doelman Jari Duijvestijn en in de zestiende minuut schonk dezelfde speler Thomas Hughes de gelegenheid om de openingstreffer te maken. Deze schoot echter wild over. Nog geen minuut later werd Erik van der Meent allen voor keeper Duijvestijn gezet maar ook hij kon de doelman niet passeren.

Westlandia werd slechts eenmaal echt gevaarlijk en dat was bij een schot van Lars van de Berg vanuit de middencirkel toen hij zag dat doelman Wesley Storm ver voor zijn doel stond. De bal belandde boven op het doelnet.

Zo leken beide ploegen genoegen te moeten nemen met een 0-0 ruststand. Helaas kwam het niet zover, omdat Dennis Verbeek vier minuten voor rust dus ongelukkig ten val kwam en de wedstrijd vanwege het langdurige oponthoud werd gestaakt.

De verwachting is dat de wedstrijd midweeks zal worden hervat.