Zaterdag 2C: SVC’08 houdt kampioen UVS in toom

||||||||

Bij SVC’08 stond de wedstrijd in het kader van het afscheid nemen van enkele trouwe medewerkers en een speler die liefst zeventien jaar deel uitmaakte van de selectie. Haaglanden Voetbal besteedt daar zondag in een apart artikel nader aandacht aan.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

Gezien bovenstaande kan de indruk ontstaan dat SVC’08 deze wedstrijd niet serieus nam, zeker als je daar ook nog in mee meeneemt, dat alle selectiekeepers zwak, ziek of misselijk waren en dat de éénenveertig jarige Roel Remmerswaal van SVC’08 3 het doel verdedigde.

Maar niets was minder waar. SVC’08 wilde zeker niet als kanonnenvoer dienen voor de kampioenen die ook zeker wilden winnen. SVC’08 speelde het spelletje van de laatste weken, dat zoveel punten had opgeleverd. Terugzakken op eigen helft en bij balverlies van de tegenstander de kortste weg naar het doel. Nou moet wel gezegd worden dat in dit geval SVC’08 ook geen andere keuze had, omdat UVS voetballend verreweg de overhand had en SVC’08 ook teruggedrongen werd. Maar hoe vlot de Leidenaren ook combineerden, het tempo lag te laag om gaten in de SVC’08-defensie te slaan. In de twintigste minuut kreeg SVC’08 een corner te nemen door Thomas Hughes. De bal werd weggekopt, maar belandde opnieuw voor de voeten van dezelfde speler, die de bal weer inbracht en het hoofd van Jordy de Bruin vond. Die 1-0 binnenkopte.

UVS schrok hier niet echt van en trok vijf minuten later de stand alweer gelijk. Sven Verlaan kopte van dichtbij de 1-1 binnen. Een stand die tot de rust gehandhaafd bleef omdat doelman Delano van Wanrooij een schitterend schot van Robert Kuiper, ingevallen voor de geblesseerde Tristan Dufour, uit de kruising ranselde. De tweede helft eenzelfde spelbeeld maar SVC’08 was nu veel gevaarlijker in de tegenstoot. Zo kwam Thomas Hughes na een kwartier spelen alleen voor doelman Delano van Wanrooij, maar schoot hij veel te zacht in.

Applauswissel

UVS bleef aanvallen, maar echt intelligent gebeurde dat niet. Alles door het overvolle midden en een schot uit de tweede lijn kon ook niet genoteerd worden. De afscheidnemende Jeffrey van de Meer kreeg zijn applauswissel iets vroeger dan gepland vanwege kramp, maar kon in zijn laatste optreden terugkijken op een goede wedstrijd en een fantastische carrière.

In de vijfentachtigste minuut onderschepte Jesse Spaans knap een aanval. Waarna Coen Soonieus de bal inspeelde op Sait Alparslan. Met twee zaalvoetbalbewegingen zette hij zijn tegenstanders te kijk en speelde de vrijstaande Thomas Hughes aan.  Deze bleef heel rustig en schoot de bal perfect in de verre hoek: 2-1. Bij deze stand bleef het en dropen de kampioenen chagrijnig af. Al zullen de spelers bij terugkomst op de club natuurlijk zeggen dat er niets meer op het spel stond en ze er niet veel aandeden.

Maar dat doet dan zeker geen recht aan de prestatie van SVC’08, dat inzet toonde en de wedstrijd terecht won. Niet omdat het voetbaltechnisch beter was, want dat was UVS, maar doodeenvoudig omdat het meer kansen creëerde en solide verdedigde.