Zaterdag 2C: SVC’08 knokt zich terug na snelle achterstand

Het is iedere wedstrijd weer knokken voor de punten in deze eindfase van de competitie. Zo ook vandaag tegen Kagia, dat evenmin verzekerd is van een nieuw verblijf in de tweede klasse.

Tekst: Jaap Lolkema

Kagia vatte gelijk de koe bij de horens, direct na de aftrap haalde Rens Lamboo van zo’n dertig meter uit en liet de bal onhoudbaar in de kruising verdwijnen. Zo keek SVC’08 na 26 seconden al tegen een 0-1 achterstand aan. Dit bleek een grote klap voor het team, dat ondanks drie geschorste spelers vol vertrouwen aan de wedstrijd was begonnen. SVC’08 kwam dan ook niet lekker in z’n spel en keek na 35 minuten zelfs tegen een 0-2 achterstand aan, nadat Lamboo een penalty benutte na een handsbal van Jordy de Bruin.

Aansluitingstreffer

In de rust gaf menig toeschouwer dan ook niets meer voor de kansen van de thuisploeg. Maar waar Kagia voor rust 26 seconden voor nodig had, deed SVC’08 dat in twee minuten. Jerry Plat (foto) zette de frustratie van de eerste helft van zich af en ging goed door op de achterlijn. Zijn voorzet kon door Dylan Schotmeyer van dicht bij gemakkelijk worden ingekopt: 1-2. Na deze snelle aansluitingstreffer ontstond er een zeer vermakelijke tweede helft. In de zevenenvijftigste minuut ontsnapte SVC’08 toen Tijs van der Schijndel in schietpositie alleen voor keeper Owen Lammerding verscheen, maar veel te zacht inschoot.

Jacht

SVC’08 ging op jacht naar de gelijkmaker, maar Kagia bleef levensgevaarlijk op de counter. De ommekeer voor SVC’08 kwam na het inbrengen van Erik van der Meent. Hij bracht met zijn snelheid diepte in de aanvallen van SVC’08 en was dan ook medeverantwoordelijk voor de gelijkmaker. Nadat hij een dieptepass ternauwernood binnen kon houden speelde hij zich goed vrij en bezorgde de bal op het hoofd van Tristan Dufour, die keurig tegendraads in kopte: 2-2.

Na deze gelijkmaker, in de achtenzeventigste minuut, kreeg SVC’08 nog goede mogelijkheden op de winnende treffer, maar zover mocht het niet komen en het moet gezegd worden dat ook Kagia dreigend bleef en mogelijkheden kreeg. Het gelijke spel was uiteindelijk dan ook een uitslag die recht deed aan de verhoudingen in het veld.