Zaterdag 2C: SVC’08 stelt langer verblijf in tweede klasse veilig

||||||||||

Door de midweekse overwinning op Westlandia kon alleen een grote nederlaag tegen Soccer Boys nog roet in het eten gooien voor SVC’08. Maar Soccer Boys bleek zich al verzoend te hebben met de moeilijke weg via de nacompetitie om zich alsnog te handhaven in de tweede klasse en kon SVC’08 moeiteloos overeind blijven.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

Sinds SVC’08 na de nederlaag bij RCL echt in de degradatieproblemen kwam is het de speelstijl gaan aanpassen, die meer past bij de huidige kwaliteit van het elftal. Het is wellicht minder sprankelend, maar het levert wel punten op. Bovendien komen de kwaliteiten van de spelers beter tot hun recht. Gun de tegenstander de bal, zet druk op eigen helft en zoek de diepte via vooral de revelatie van de laatste weken, de achttientienjarige Tristan Dufour.

Ook tegen Soccer Boys leverde dit weer resultaat op. Al na zes minuten werd Dufour in de diepte aangespeeld, maar kon keeper Jasper Geense redding brengen. Vlak daarop werd Soccer Boys gevaarlijk met een vrije trap, die Wesley Storm tot een goede redding dwong. Tot de achtentwintigste minuut bleef het rustig met middenveldspel en een paar net niet aanvallen van SVC’08. Maar een overtreding van Jordy de Bruin was aanleiding tot een strafschop voor Soccer Boys. Rik Verwey trof echter de paal en omdat hij zelf de terugkomende bal inschoot ging het doelpunt dus niet door. Drie minuten later lag de bal aan de andere kant in het net. Erik van der Meent kopte een diepe bal van Coen Soonieus door op Thomas Hughes, die beheerst inschoot: 0-1. Deze stand bleef tot rust gehandhaafd, het enige noemenswaardige is dat Ronald Roosberg aan SVC’08-kant moest worden gewisseld vanwege een hoofdwond die hij opliep bij een kopduel.

De tweede helft bleef Soccer Boys strijden voor een beter resultaat, maar het aanvalsspel was krachteloos. SVC’08 had de wedstrijd onder controle. In de vijfenvijftigste minuut zag Dufour een bal van de lijn gehaald worden en vijf minuten later schoot Thomas Hughes de bal na een goede actie net voorlangs. Soccer Boys was niet bij machte echte doelkansen te creëren. En een kwartier voor tijd maakte SVC’08 aan alle aspiraties van Soccer Boys een eind. De ingevallen Jeffrey van de Meer, die volgende week na zeventien jaar in het eerste van JAC en later SVC’08 te hebben gespeeld afscheid neemt, bewees vandaag nog zijn waarde met een knappe dieptepass op Thomas Hughes die zijn tweede doelpunt binnenschoot. Hiermee was de wedstrijd gedaan en mag SVC’08 zich volgend seizoen weer tweedeklasser noemen.

 

© Haaglanden Voetbal

Lees verder