Zaterdag 2C: SVC’08 zakt diep weg na nederlaag bij RCL

|||||||||||||||||||||

Als er in deze fase van de competitie een ideale tegenstander is voor een ploeg die de punten hard nodig heeft, dan is het RCL. Voor de club uit Leiderdorp staat er eigenlijk niets meer op het spel, het neemt een veilige plaats in op de ranglijst en zal bij felle tegenstand zeker niet tot het gaatje gaan. Maar dan moet je als tegenstander wel begrijpen wat je te doen staat op een drama grasveld. En beseffen dat een voetballende ploeg als UVS niet voor niks zonder punten naar huis ging van sportpark De Bloemerd.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

SVC’08 begon wederom in een veranderde opstelling aan de wedstrijd tegen RCL. Keeper Wesley Storm sukkelt met een liesblessure en werd vervangen door Owen Lammerding. Voorin hadden Clay Hoekstra en Thomas Hughes plaats gemaakt voor de tieners Dylan Schotmeijer en Tristan Dufour. Op een grasveld zoals bij RCL kun je geen wedstrijd spelen met lekker combinatievoetbal over de grond. Dit besef was bij de thuisclub beter aanwezig dan bij de gasten. RCL hanteerde de lange bal en sloot goed aan om de afvallende bal op te pikken en hiermee terreinwinst te boeken en bovendien de druk op haar verdediging te ontlasten. Een prima tactiek als je daar ook nog eens de nodige inzet bij toont.

SVC’08 bleef proberen de combinatie te zoeken en grossierde zo in balverlies, waarbij de aanvallers ook nog eens voortdurend in de voeten werden aangespeeld en kansloos waren tegen de RCL-verdediging. In de dertiende minuut kwam RCL op voorsprong. Na een mooie combinatie schoot Sieb Rutgers de bal hard achter doelman Owen Lammerding: 1-0.

Een minuut later was het alweer gelijk. Tristan Dufour beëindigde een rush met een afstandsschot dat weliswaar houdbaar leek, maar in de uiterste hoek verdween: 1-1. Verder konden beide ploegen geen vuist maken, bleven de keepers werkeloos en kon het publiek alleen genieten van het zonnetje.

Met deze gelijke ruststand mocht je toch verwachten dat SVC’08 een tandje bij zou schakelen om de volle winst, die tegen deze tegenstander zeker mogelijk was, af te dwingen. Niks bleek minder waar, SVC’08 bakte er gewoon niets van. Wat mag blijken uit het feit dat de verslaggever zich geen doelpogingen van SVC’08 kan herinneren uit de tweede helft. RCL schoot nog wel een keer op doel en dat was uit een onnodig veroorzaakte vrije trap net buiten het strafschopgebied. Tommy Sinteur schoot de bal langs de muur in de hoek van de keeper, maar desondanks eindigde de bal tegen het net: 2-1.

Trainer Jeffrey Freijters bracht kort voor tijd nog vier wissels tegelijk in de hoop op een wonder, maar ook dit mocht niet baten. SVC’08 is op de voorlaatste plaats beland en moet toch beseffen dat het vijf voor twaalf is. Niet alleen het voetbal moet veel beter, maar de teamgeest lijkt ook uit de ploeg en dat is zeer kwalijk voor een team dat wekelijks zowel uit als thuis wordt gesteund door een grote schare trouwe supporters langs de kant.