Zaterdag 2C: Te Werve-SVC’08, meest gelukkige ploeg pakt volle buit

||||||||||||||||||

Te Werve -SVC’08 is dit seizoen een wedstrijd uit de onderste regionen. En dat was deze middag ook wel te zien. De spanning zat er bij beide ploegen goed op en er was sprake van een echt degradatieduel. SVC’08 kon niet beschikken over de basisspelers Elliot Pattinama, Gino de Water, Patrick Bos en Sait Alparslan. Daartegenover stond dat Jerry Plat en Matthijs de Jong na weken afwezigheid wel weer konden spelen.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

Door de vele mutaties was het in het begin van de wedstrijd zoeken naar de juiste combinaties bij SVC’08 en kon Te Werve het initiatief pakken. Het is bekend dat Te Werve over spelers beschikt die technisch erg vaardig zijn, maar moeilijk tot scoren komen.

Ook nu kwam dit weer tot uiting; aan de bal zag het er goed uit, maar tot veel gevaar leidde dit niet en zo kon SVC’08 redelijk gemakkelijk overeind blijven, al was het wel even bibberen bij een kopbal van Faysal Ameziene, die net over het doel verdween.

Vlak daarvoor was er een kans voor Jesse Spaans, die van dichtbij over het doel van Te Werve-doelman Jay Veerman schoot. Zo speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af. In het laatste kwartier van de eerste helft trok SVC’08 het spel wat meer naar zich toe. Dit leidde in de dertigste minuut tot een schietkans voor Jesse Spaans op een trekbal van de opgekomen Youssef Massaoudi. Na vijfendertig minuten mocht SVC’08 een corner nemen waarna in de scrimmage voor het doel Matthijs de Jong zijn kopbal via de onderkant van de lat terug in het veld zag springen. Zo bleef het 0-0 tot aan het rustsignaal.

Na rust kreeg de wedstrijd een meer open karakter beide ploegen gingen voor de winst waarbij de zekerheid in verdedigend opzicht bij SVC’08 nogal eens uit het oog werd verloren, wat ertoe leidde dat keeper Wesley Storm een aantal keer handelend op moest treden. In de tachtigste minuut kreeg Ronald Roosberg na een lompe overtreding zijn tweede gele kaart en moest SVC’08 met tien man verder, waarmee het een moeilijke slotfase tegemoet ging. In ieder geval de 0-0 vasthouden leek het devies. Te Werve wilde meer en viel volop aan, waarbij het defensief gaten liet vallen. Hiervan profiteerde SVC’08 vijf minuten voor tijd.

De mee opgekomen Youssef Massaoudi werd voor het doel vrijgespeeld en schoot de 0-1 voor SVC’08 in. Na de voorsprong van SVC’08 liepen de gemoederen nog even hoog op. Een harde tackle van Te Werve-kant werd niet bestraft door scheidsrechter Takacs, waarna Jesse Spaans ook hard in kwam. Door deze charges van beide zijden liepen de gemoederen hoog op. Toen de rookwolken waren opgetrokken, moesten Wesley Storm (tweede gele kaart) en Jessy Spaans (rode kaart) aan SVC’08-kant het veld verlaten en Faysal Ameziene aan de zijde van Te Werve. Zo werd het dus 10 tegen 8 man. Gelukkig voor SVC’08 kon Te Werve dit overtal in de resterende minuten niet in doelpunten uitdrukken en trok SVC’08 een zeer dure overwinning over de streep.