Zaterdag 4F: GDA moet meerdere erkennen in VCS

Dinsdagavond stond het inhaalduel VCS-GDA op het programma. Het duel stond onder leiding van scheidsrechter Ed Pieterman, die in trainingspak met jas en handschoenen aan de wedstrijd kwam “lijden”.

VCS begon sterk aan de wedstrijd, was overal twee stappen eerder dan een afwachtend GDA, en dat resulteerde in een vroege voorsprong voor de rood-broeken. Bij een aanval over rechts, waarbij de GDA-verdedigers gemakkelijk werden uitgespeeld, kwam de voorzet bij de tweede paal en kon simpel ingetikt worden door Rashidi Gilkes: 1-0. GDA kreeg de eerste kans in een kluts tussen de VCS-doelman en een eigen speler, maar het leverde geen treffer op.

Afstandsschot

In de 26e minuut werd het 2-0 door een prachtig afstandsschot van Ne-Shawn Morris van VCS, waar GDA-doelman Visser geen antwoord op had. GDA kreeg in de eerste helft met nog twee flinke tegenvallers te maken. Eerst viel Wessel van Gaalen – die al ziek begon – uit en daarna kreeg Nick Selier een flinke tik, waardoor hij zich met een wond op zijn been moest laten wisselen. Een snelle aanval van GDA leek resultaat op te leveren want Gökmen Coban kon de bal nog net voor een inglijdende VCS-doelman in bezit nemen, maar de doelman gleed door op Coban die onderuit gekegeld werd. Coban claimde terecht dat er een overtreding op hem werd begaan, maar de arbiter van grote afstand een besluit en wuifde het voorval weg. De rust brak met 2-0 voorsprong voor de thuisploeg aan.

Verblind

Drie minuten na rust zette GDA een aanval op en Sander van der Ende werd op links gevonden, maar zijn inzet ging maar net langs de voor GDA verkeerde kant van de paal. GDA tapte vanaf minuut 46 uit een geheel ander vaatje en drong VCS terug. Weer Sander van der Ende kreeg een vrije kopkans, maar hij verklaarde na afloop verblind te zijn door het kunstlicht en zijn kopbal ging met een boog over de doelman, maar ook over de lat. In de 78e minuut was er een strakke voorzet vanaf de rechterkant bij GDA, maar Mark Okhuizen zag zijn inzet tot opluchting van de VCS-defensie inclusief doelman over gaan. De gehele tweede helft had GDA een veldoverwicht en kreeg vier goede kansen om te scoren, maar de aansluitingstreffer wilde niet vallen.

Drie minuten voor tijd viel dan toch de 2-1. Mark Okhuizen (foto) schoot uit de rebound raak. In die stand kwam geen verandering meer en eindigde dit duel voor GDA in een verliespartij. Aanstaande zaterdag speelt GDA een uitwedstrijd in Maasdijk tegen de plaatselijke vv, aanvang 14.30 uur.