Zondag 1B: VUC doet zichzelf groot plezier met zege op FC Boshuizen

VUC wil dolgraag de overstap naar het zaterdagvoetbal in de eerste klasse. De formatie van trainer Wim van Laar moet om dat doel te bereiken nog wel flink wat punten pakken. De overwinning op hoogvlieger FC Boshuizen kwam dan ook als geroepen.

Op Sportpark Het Kleine Loo had thuisclub VUC de perfecte start. Al na twee minuten spelen viel de openingstreffer. Dominique Aries (foto) tekende voor de 1-0 voorsprong van de pinguïns. De Leidse ploeg zette veel druk in het vervolg van het duel, maar het was VUC dat voornamelijk gevaarlijk werd met haar counters.

Bovenliggend

Voor rust gingen beide teams nog redelijk gelijk op en na de thee was FC Boshuizen de bovenliggende partij. De kansen waren echter voor VUC.  Dominique Aries, Donny Paats en Tony van der IJssel verzuimden om VUC naar een hogere score te schieten.

De Leidse fusieclub moest uiteindelijk genoegen nemen met een 1-0 nederlaag. Voor VUC zeer belangrijke punten. De Haagse ploeg passeerde door deze victorie Hillegersberg en Spartaan’20 op de ranglijst en staat nu achtste, maar is zeker nog niet in veilige haven.