Zondag 1B: VUC pakt in tweede helft knappe overwinning op sc ’t Zand

|||||||||||||||||||

VUC moet nog steeds een flink aantal spelers missen en verwachtte een moeilijk duel tegen topploeg sc ’t Zand. Opvallend was dat bij VUC de 42-jarige doelman Rudy Lakwijk, die tegenwoordig in het derde team speelt, onder de lat mocht plaatsnemen.

Tekst & foto’s: Alex Pronk

De bezoekers uit Tilburg speelden een sterk duel en dit leverde meteen een vroege voorsprong op. De snelle linker aanvaller Chris Juana verschalkte doelman Lakwijk: 0–1. Twee minuten later kwam Tony van den IJssel van VUC alleen voor ’t Zand-doelman Rick van Etten te staan. Hij lobde de bal over de keeper, maar deze belandde op het dak van het doel. sc ’t Zand bleef rustig en goed georganiseerd spelen.

In de 23e minuut kreeg VUC een vrije trap van scheidsrechter Gerrit Hulters. De bal van Donny van den Dussen werd bij de tweede paal door Jim Raaff met het hoofd het doel ingewerkt: 1–1. VUC leefde na de gelijkmaker op, maar zag kansen van Donny van den Dussen en Laurens Wittmaekers verloren gaan. Vlak voor rust hield Lakwijk de pinguïns op de been met twee fantastische reddingen.

Na de hervatting speelde het duel zich 35 minuten lang af op de helft van VUC. Doelman Lakwijk eiste een hoofdrol voor zich op met de ene redding na de andere. Uit het niets nam VUC een voorsprong negen minuten voor tijd. Met een lange bal werd Kubilay van Oosten bereikt die met een kleine duw in de rug zijn directe tegenstander verschalkte en vervolgens fraai afrondde: 2-1. Diep in blessuretijd leverde de eerste echte fout in de verdediging van de Tilburgers de derde treffer van VUC op. Invaller Michele Pallela, normaal speler van VUC O23, stelde de zege definitief veilig: 3-1.

De zege bleek na afloop van groot belang omdat ook laagvliegers Rood Wit (W) en CVV Zwervers een zege boekten. VUC lijkt zich veilig gespeeld te hebben, maar zal zich zeker nog niet geheel veilig voelen. Komend weekend staat het duel met sv Den Hoorn op het programma. Daarna volgen de beslissende duels tegen Hillegersberg en Olympia.