Zondag 1B: VUC speelt zich veilig na gelijkspel tegen Olympia

|||||||||||||||

VUC trad in dezelfde opstelling aan tegen Olympia als in het gewonnen duel afgelopen donderdag. De pinguïns hielden een punt over aan het duel met de Goudse ploeg: 1-1. Voldoende om ook volgend seizoen in de eerste klasse uit te komen, maar dan op de zaterdag!

Tekst en foto’s: Alex Pronk

Het eerste deel van de eerste helft kende een lange aftastfase. Voor de beide doelmannen was er weinig tot niets te doen. Na bijna een half uur spelen werd een korte hoekschop van Olympia door Mohamed Belall voorlangs geschoten. Uit de tegenaanval kon VUC scoren. Kubilay van Oosten liet Olympia-sluitpost Robbert Dols kansloos: 1–0.

In het vervolg van de eerste helft gingen beide teams meer voetballen en ontstonden er ook kansen aan beide kanten. Aan de kant van VUC miste spits Tony van den IJssel een aantal mogelijkheden, waardoor de rust bereikt werd met de 1-0 nog steeds op het bord.

In de derde minuut van de tweede helft brak Jacky Adam door, maar werd van achteren neergehaald door Tim Ratsma. De uitstekend fluitende scheidsrechter Rob Wassink toonde een gele kaart aan de speler van Olympia. De vrije trap van Djordy Bordewijk belandde in de handen van de doelman.

VUC en Olympia kregen genoeg kansen om de wedstrijd leuker te maken, maar er werden veel kansen gemist of onschadelijk gemaakt door de doelverdedigers. De bij VUC ingevallen O23-speler  Michele Palella zag zijn schot op de paal eindigen. De bezoekers trokken in de 81e minuut de stand gelijk door een treffer van invaller Sylvio Jager. Alles wat VUC daarna nog probeerde mislukte. De stand bleef in balans: 1-1.

Door de andere uitslagen en het feit dat dat een aantal ploegen onder VUC nog tegen elkaar speelt, is VUC zeker van handhaving in de eerste klasse en zal volgend seizoen op hetzelfde niveau op zaterdag uitkomen. Voor tegenstander Olympia is dit nog onzeker.