Zondag 2D: Effectief HVV ondanks ruime zege geen kampioen

|||||||||||||||||||

Op de Diepput heeft HVV met ruime cijfers gewonnen van Laakkwartier. Ondanks de 5-0 zege zag de ploeg van André Wetzel concurrent Wippolder kampioen worden. De ploeg uit Delft maakte in de 86e minuut de verlossende 2-1 tegen RKDEO.

Tekst: Thomas Hofman          |      Foto’s: Aad van der Knaap

Het duel onder leiding van scheidsrechter Remko Lochtenberg kende een stroeve openingsfase. Het eerste noemenswaardige moment kwam pas na een kwartier. Toen Laakkwartier een gele kaart kreeg na een harde overtreding op Tommy Steens.

Daarna was het vooral HVV dat aandrong. Steens schoot een bal hard op de vuisten van doelman Alessandro Veugelers. Een kwartier later kopte Janssen een corner goed in, maar weer greep de doelman goed in. Na net een half uur spelen viel de openingstreffer dan toch. Tommie Steens kreeg veel ruimte aan de linkerkant en krulde de bal in de rechterkruising: 1-0.

Laakkwartier kwam er niet uit en probeerde vooral de lange bal te spelen. Naast wat afstandsschoten kwam de uitploeg eigenlijk de hele wedstrijd niet tot echte kansen. Vlak na rust kreeg Joppe Dekker een kans namens HVV, maar de Laakkwartier-keeper was alert. Daarna maakte diezelfde doelman bijna een fatale blunder, door de bal verkeerd aan te nemen, maar de fout werd niet afgestraft door HVV. Enkele minuten later kreeg de thuisploeg een penalty na een stomme overtreding. Joppe Dekker kende geen problemen om er vanaf elf meter 2-0 van te maken.

Na een uur een wissel bij Laakkwartier vanwege een blessure. De invaller bij de ploeg van trainer Roel Zandbergen kreeg al na vijf minuten na zijn invalbeurt de gele kaart voorgehouden na een mislukte tackle op de bal, waarbij hij dus ook zijn tegenstander raakte. Een kwartier voor tijd werd het 3-0 voor HVV. Wouter Vrijmoet schoot recht op de doelman af, maar de sluitpost liet de bal door zijn handen glippen.

Twee minuten later scoorde Tommy Steens zelfs de 4-0 na een goede lage voorzet van Max  Hagemann. Direct hierna pleegde HVV een dubbele wissel: Kees Brouwers en Max Kranendijk kwamen erin voor Joppe Dekker en Dante van der Heijden.

Tien minuten voor tijd maakte Wouter Vrijmoet de laatste treffer van de wedstrijd: 5-0. Ook wisselde André Wetzel voor de laatste keer. Doelpuntenmaker Steens ging eraf voor Jasper Fennema. Op datzelfde moment werd er gejuicht door de HVV-supporters. RKDEO maakte de 1-1 in Delft. In de slotfase waren er nog wat kansjes voor HVV, maar het kwam niet meer tot scoren. Spits Flipe Bello werd nog gewisseld voor Phil Altimari.

De scheidsrechter floot af in Den Haag en ondertussen had Wippolder de 2-1 gemaakt tegen RKDEO. De ruime overwinning is voor HVV dus niet genoeg voor het kampioenschap in de tweede klasse. Aanstaande zondag spelen de Kroonleeuwen wel nacompetitie voor promotie. HVV neemt het dan, in Den Haag, op tegen KDO. Laakkwartier is door de nederlaag en de ruime overwinning van COAL op Meeuwenplaat (7-3) veroordeeld tot de nacompetitie. De Haagse ploeg is twaalfde geworden op de ranglijst en mag zich nu gaan opmaken voor de strijd tegen degradatie.