Zondag 2D: Gehavend Wilhelmus houdt nederlaag tegen HVV beperkt

|||||||||||

Zowel Wilhelmus als HVV hadden te maken met veel blessures. Bij de Voorburgers was het dermate ernstig, dat maar twee basisspelers fit waren en dat het team flink aangevuld moest worden. Vier spelers uit O19 deden mee: Keeper Tom Ebens en verder Mika Lommers, Cas van Delft en Daniël Holtappel, die hun debuut maakten in de hoofdmacht.

Tekst en foto’s: Alex Pronk

Het werd er niet beter op voor Wilhelmus in de eerste helft. Silvano Tarantino en Kevin van der Poel voegden zich ook bij de ziekenboeg. Halverwege het eerste bedrijf kreeg HVV de eerste echte mogelijkheid om te scoren. Max Hageman kon net niet bij een vrije trap van Tommie Steens. Ook in de 35e minuut had HVV een vrije trap aan de rechterkant. De bal werd door Jake Smart over zijn eigen doel gekopt.

In de tweede helft drukte HVV ‘De Wespen’ naar achteren. Toch was het Wilhelmus dat de eerste kans kreeg, maar de bal vloog naast het doel. Na een uur spelen kreeg HVV op een gevaarlijke plek een vrije trap van arbiter Johnny van Slooten. Kees-Willem Brouwers mikte op de lat. Een kwartier later zag Wilhelmus-speler Mike Veltman zijn bal via de handen van de 17-jarige doelman Guus Dicke ook op de lat eindigen.

In de 78e minuut nam de formatie van trainer André Wetzel de leiding.  Na een voorzet van Kees-Willem Brouwers liet invaller Felipe Bello sluitpost Tom Ebens kansloos: 0–1. Dit was ook de eindstand van het duel.

Wilhelmus coach Oscar Laguna Burgos gaf zijn spelers een compliment. Ondanks het gemist van veel spelers heeft Wilhelmus er echt alles aan gedaan om toch een mooi resultaat neer te zetten.  Met het gemis van zoveel spelers was het moeilijk om een echt team neer te zetten en kon hij met het resultaat leven.