Zondag 2D: HVV kent op Diepput weinig genade met HMSH

HVV toonde haar ambities duidelijk in het duel met HMSH. De Kroonleeuwen zijn in een gevecht met Wippolder om de titel. Op eigen veld was het team van trainer André Wetzel (foto) duidelijk een maatje te groot voor de tegenstander, die een verrassing goed had kunnen gebruiken.

Al na drie minuten konden de handen voor het eerst de lucht in op De Diepput. Tommie Steens opende de score voor de thuisploeg. Een paar minuten later was Felipe Bello dicht bij een tweede treffer voor HVV, maar zijn kopbal ging net naast. In de achttiende minuut was het wel raak voor Bello. Na goed doorgaan van Joppe Dekker kon hij nu wel goed afronden: 2-0. Twee minuten later viel de 3-0. Een indraaiende hoekschop van Tommie Steens werd een prooi voor Diederik Janssen. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Prijsschieten

Na rust was het prijsschieten voor HVV. Jesper Fenna opende het doelpuntenfestijn in de 55e minuut en tekende voor de 4-0. Joppe Dekker nam daarna de 5-0 voor zijn rekening gevolgd door Boris Gorlee die uit een vrije trap het halve dozijn volschoot: 6-0.

Onoplettendheid

Onoplettendheid in de verdediging leverde een tegentreffer van HMSH op: 6-1. In de slotfase liet HVV zien dat het echt te sterk was voor de tegenstander. Quinten Jakobs en Lucas Braxhoofden bepaalden de eindstand op 8-1. HVV, nog steeds aan de leiding in 2D, heeft vier punten voorsprong op Wippolder, dat wel een duel minder speelde.