Zondag 2D: Laakkwartier in problemen na nederlaag tegen HMSH

||||||||||||

Laakkwartier startte net als veel andere clubs behoorlijk gehavend aan de aftrap van het duel tegen HMSH. De bezoekers troffen het een stuk beter en konden na een aantal maanden eindelijk compleet aan een wedstrijd beginnen.

Tekst en foto’s: Alex Pronk

De eerste helft was voor de toeschouwers ronduit saai te noemen. Er waren maar een paar opvallende momenten te noteren. Karam Boukhari werd halverwege de eerste helft op onjuiste wijze gestopt en kreeg een vrije trap. Er werd iets geroepen van de zijde van thuisploeg en Boukhari kreeg de rode kaart voorgehouden van arbiter Gerrit Hulters.

Tien minuten voor de rust ging een lange bal vanuit de verdediging van Laakkwartier richting Chris Offerman, die plots in een één-op-één situatie kwam te staan met doelman Ismail Oruç. Offerman schoot over de sluitpost heen maar de bal ging rakelings langs de paal naast. Drie minuten later kopte HMSH-speler Ömer Karadag uit een hoekschop de bal net naast de voor HMSH verkeerde kant van de paal.

In de tweede helft werkten beide teams harder en dit leverde HMSH al na zeven minuten de openingstreffer op. Van net buiten het zestienmetergebied mikte Rodensio Frederik de bal het doel in: 0–1. Laakkwartier kwam daarna met tien man beter in haar spel, maar kreeg geen echte kansen.  Het was HMSH, dat in de 77e minuut de score kon verdubbelen dankzij een treffer van invaller Hamza Chikhi: 0-2.

Laakkwartier bleef proberen om te scoren, maar HMSH kreeg de kansjes. Met nog drie minuten te spelen was het duel voorbij. Uit een voorzet van Ufuk Bayraktar verschalkte Rodensio Frederik doelman Alessandro Veugelers: 0-3. De gifbeker was nog niet leeg voor Laakkwartier. Na een solo-actie liet Isaiah Sirano Frederik Alessandro Veugelers kansloos en kwam de 0–4 eindstand op het bord. HSMH klom door de overwinning naar tiende plaats en heeft nu drie punten voorsprong op Laakkwartier, dat nu elfde staat.