Zondag 2D: Laakkwartier verspeelt dure punten aan Meeuwenplaat

In Hoogvliet pakte thuisploeg Meeuwenplaat in de slotfase alsnog de volle winst in het duel met Laakkwartier. Voor de Haagse ploeg waren de druiven flink zuur in deze zes-punten-wedstrijd. Laakkwartier zal in de komende weken nog flink wat punten moeten pakken.

Voor de formatie van trainer Roel Zandbergen jr. was de missie in Hoogvliet duidelijk. Winnen van de hekkensluiter en daarmee afstand nemen van de onderste regionen. De thuisclub wilde aan dit doel niet meewerken en nam in de eerste helft de leiding: 1-0.

Strafschop

Uit een strafschop kwamen de bezoekers vervolgens weer op gelijke hoogte. Karam Boukhari faalde niet vanaf elf meter: 1-1. Vlak voor het eindsignaal zag Laakkwartier nog een bal op de paal belanden. Hoop laaide weer op nadat een speler van Meeuwenplaat met rood moest vertrekken na aanmerkingen op de leiding van arbiter Louis Wagner (foto).

Afgekeurd

Laakkwartier kon in blessuretijd toch nog het net vinden, maar de treffer werd door Wagner afgekeurd vanwege buitenspel. Het werd nog erger voor de Haagse formatie. Meeuwenplaat kreeg nog een strafschop en besliste het duel alsnog in haar voordeel: 2-1.