Zondag 2D: Verdiende overwinning voor koploper HVV op Concordia

HVV voelt de hete adem van Wippolder in haar nek en kon zich tegen Concordia geen misstappen veroorloven. De equipe van trainer André Wetzel stelde niet teleur en trok met 0-2 aan het langste eind.

Het eerste half uur op het sportpark aan de Brasserskade leverde weinig hoogtepunten op. HVV had licht de overhand, maar beide ploegen konden geen echte kansen creëren. Zeven minuten voor de rust leverde een counter van HVV de eerste treffer op. Tommie Steens speelde Joppe Dekker (foto) aan en hij schoot HVV naar een terechte 0-1 voorsprong.

Energie

In de openingsfase van de tweede helft toonde Concordia meer energie, maar kreeg de Delftse ploeg na een paar minuten spelen opnieuw een treffer om de oren. De keeper van Concordia verspeelde de bal, waardoor Tommie Steens de 0-2 op het bord kon zetten. HVV bleef de bovenliggende partij en dacht nog even de 0-3 te scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Dankzij de 0-2 overwinning op Concordia houdt HVV de koppositie in handen. De voorsprong op Wippolder bedraagt vier punten, maar de Kroonleeuwen speelden wel een duel meer.