Zondag 3A: DHL knap langs koploper Kethel-Spaland , WIK overtuigt in eigen huis

In Schiedam bracht DHL Kethel-Spaland haar eerste nederlaag van het seizoen toe. Een goede prestatie van de club uit Delft, die daarmee zich nadrukkelijk bemoeit met de strijd om een plaats in de nacompetitie.  WIK liet geen spaan heel van Sporting Leiden.

DHL speelde op donderdagavond tegen de ongeslagen koploper Kethel-Spaland. De teams bereikten de rust zonder te scoren. In de tweede helft opende de thuisploeg de score. DHL ging niet bij de pakken neerzitten en kon de achterstand nog ombuigen in een overwinning. Milan Stolze tekende voor de gelijkmaker, waarna Marcus Slagveer de 1-2 eindstand verzorgde. Een fraaie zege voor de Delftse club, die naar de tweede plaats klom. De achterstand op Kethel-Spaland is nog groot. Het verschil is zeven punten.

Heer en meester

WIK was vanaf de eerste minuten heer en meester in het duel met Sporting Leiden. In het Zuiderpark nam de formatie van trainer Geoffrey van Loenen (foto) revanche voor de ruime nederlaag tegen sv Madestein. Valrich Henriekes was de man in vorm met een zuivere hattrick. Joey ten Berge, Joey Doorschodt en Paulo Fortes schoten het halve dozijn treffers vol: 6-0.