Zondag Derde Divisie: Quick gedisciplineerd langs Blauw Geel’38

Na de spectaculaire, maar verloren, wedstrijd van afgelopen donderdag tegen Dongen hadden de Haantjes weinig tijd om te treuren over het mislopen van de tweede periode. Zondag wachtte wederom een uitbeurt in Brabant, ditmaal bij het gezellige Blauw Geel’38, waarbij een beter resultaat werd geboekt.

Tekst: Marcel de Kler

Met vier overwinningen op rij gingen de Brabanders vol zelfvertrouwen de wedstrijd in. Toch bleek Quick met veel passie de zure nasmaak van donderdag te willen wegpoetsen. Al na enkele minuten ging een schot van Rachid Bouyaouzan maar rakelings over en enkele minuten later schrok Frank van der Heiden van de vrijheid voor het doel en liet de bal van zijn voet springen.

Counter

Na deze stormachtige openingsfase duurde het weer even voor er gevaar was. Na dik een kwartier spelen schakelde Quick razendsnel om in de counter en een schot van Marc Boshoff vloog langs de voor Quick verkeerde kant van de paal. Kort hierop leek Quick te scoren uit een prachtig genomen vrije trap van Rachid Bouyaouzan, echter dit was het moment voor een prachtige redding van doelman Joran van Zutphen.

Het momentum was weer aan de Haagse zijde en in kort tijdsbestek was er een viertal gevaarlijke momenten voor het Blauw Geel’38-doel. Een eerste kopbal ging over, de tweede werd tot hoekschop verwerkt en uit die hoekschop werd bijna ineens gescoord door Rachid Bouyaouzan. Ook hier zat de doelman tussen en uit die toegekende hoekschop was het weer bijna ineens raak, maar nu kon een verdediger de bal van de lijn koppen.

Onschadelijk

Pas halverwege het eerste bedrijf was het eerste gevaar van de gastheren te noteren. Een schot ging echter voorlangs. Lang leek het alsof de ploegen even de rust namen, maar de slotfase voor de rust kende toch weer enkele gevaarlijke momenten. Thomas van Haaften kopte een vrije trap een meter naast het Brabantse doel en aan de andere kant had doelman Jari Puister twee instanties nodig om een gevaarlijk schot onschadelijk te maken.

Blauw Geel’38-doelman Van Zutphen kon zich kort voor rust nog eenmaal fraai onderscheiden. Na een goede aanval volgde de voorzet van de zijkant en werd goed tegendraads ingekopt door Frank van der Heiden. Ook deze bal leek al te zitten, maar de doelman kon de inzet nog zeer knap keren. Zo werd de rust dus met de brilstand behaald, wat vooral voor de Haantjes als een teleurstelling werd gezien, gezien de eigen kansen en dat het niets had weggegeven achterin.

Evenwicht

Na de rust bleef het spel meer in evenwicht en was in het eerste kwartier na de thee slechts één fraaie aanval te noteren, maar als het schot dan ver naast vliegt, is dat niet genoeg voor een echte kans. Pas na iets meer dan een uur spelen was Quick weer gevaarlijk. Een voorzet van Jaap Fischer bleek net te scherp te zijn om binnengelopen te worden door Philip Kouwenhoven.

Na zeventig minuten spelen werden de gastheren weer gevaarlijk en kregen ze een vrije trap te nemen op een mooie plek. Deze werd geklemd door Jari Puister en hij zette meteen de counter in. Met slechts een minimaal aantal balcontacten kwam de bal voor de zojuist ingevallen Rick Burgering (foto) en die schoot Quick beheerst naar de 0-1. Met recht een perfect uitgevoerde counter, maar zeker ook een verdiende tussenstand.

Sein

Nauwelijks enkele minuten later verkeek een deel van de Quick-defensie zich op een verre uittrap van de doelman en mocht Blauw Geel’38-spits Koen van der Zanden opeens alleen op het Quick-doel af. Hij omspeelde doelman Puister, maar zijn inzet kon nog net door Kai van Hese voor de lijn worden weggewerkt. Het was wel meteen het sein dat de gastheren op zoek waren naar een Brabants kwartiertje.

De druk nam wel wat toe van de gastheren, maar Jari Puister liet zich niet gek maken en pakte enkele voorzetten en inzetten uitstekend uit de lucht. De dreiging nam dus toe, maar tot echte kansen leidde het niet. Aan de andere kant had Quick het wederom met een snelle aanval vroegtijdig kunnen beslissen, maar ditmaal kon de inzet van Rick Burgering nog gepakt worden door de Veghelse doelman.

Spannend

Quick won zo verdiend in Brabant, al werd het toch nog spannend op het einde door de niet eerder afgemaakte kansen. De Haantjes staan nu weer in het linkerrijtje en kunnen de resterende zes wedstrijden zonder enige druk uitspelen. Aan degradatie hoeft de Haagse ploeg niet meer te denken en kans op promotie via een vervangende periodetitel is niet heel groot.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder