Zondag Hoofdklasse: Hattrick-hero Overdevest schiet RKAVV langs Emmen

|

RKAVV heeft voor de tweede keer op een rij met 4-2 gewonnen. Op eigen veld was het te sterk voor Emmen, dat door de nederlaag dieper in de problemen werd gedrukt. Bij RKAVV werd de coaching gedaan door stagiair Jeffrey Frijters, trainer van SVC’08. Hij deed tegen Emmen examen voor zijn UEFA A-cursus.

Tekst: Jonas Bloemen

RKAVV kende een droomstart tegen de Emmenaren. Slechts anderhalve minuut na de aftrap kon het Leidschendamse publiek al juichen. Zakaria Amrani zette Remco Overdevest (foto) voor de doelman, waarna de aanvalsleider de bal over de goalie heen wipte: 1-0. Nog geen twee minuten later klonk er opnieuw gejuich vanaf de tribune, maar het publiek werd gefopt door enig gezichtsbedrog. Na een mooie actie van Joep Roovers schoot Zakaria Amrani in het zijnet, maar vanaf de tribune leek de bal in het doel te gaan. Een achterbal volgde en enkele seconden later waren de rollen omgedraaid. Ditmaal was Amrani de aangever en Roovers degene die een doelpoging loste. Zijn schot ging echter naast.

Slippertje

RKAVV leek een eenvoudige middag tegemoet te zien. Het kreeg grote kansen en was beduidend beter dan Emmen. Toch werden de rood-witten na tien minuten opgeschrikt na een slippertje van Tristan Croes in de achterhoede. Robin Steffens probeerde dit te herstellen waarna de bal door arbiter Michielsen vrij gemakkelijk op de stip werd gelegd. Doelman Mike Ten Kroode wist de strafschop van Jan Jaap Wever echter te stoppen, waardoor RKAVV aan de leiding bleef gaan.

In het vervolg van de eerste helft was het eveneens RKAVV dat de bal had, maar op wat schoten na kreeg het geen levensgrote kansen meer. Wel moest Emmen-doelman Mendes zich tot het uiterste strekken nadat Zakaria Amrani een zwabberschot richting de bovenhoek stuurde. De Drenthse goalie wist de bal met moeite te verwerken tot een corner.

In de rust vervingen Edwin Agyare en Hayden Bergen Zakaria Amrani en Ayoub Boukhari. Agyare zorgde direct voor veel gevaar. RKAVV verdubbelde ruim tien minuten na de pauze de voorsprong. Uit een vrije trap van Joep Roovers werkte Tristan Croes de bal al vallend het doel in: 2-0. Voor verdediger Croes betekende de 2-0 al zijn vijfde doelpunt na de winterstop.

Lang kon RKAVV van die marge niet genieten. Slechts vier minuten na de 2-0 kwamen de Emmenaren uit het niets terug in de wedstrijd. Aanvoerder Patrick Eberhard krulde van afstand de bal op prachtige wijze in de bovenhoek: 2-1. Het antwoord van RKAVV volgde echter ook al snel. Slechts drie minuten later was het opnieuw Remco Overdevest die het net liet bollen. Overdevest ging zelf achter de bal staan nadat hij een beuk kreeg in het strafschopgebied. De penalty werd feilloos benut door de topscorer van RKAVV: 3-1. Twee minuten later completeerde Overdevest zijn hattrick nadat hij een perfecte steekbal van Edwin Agyare vakkundig langs doelman Mendes tikte: 4-1.

Reddingen

Emmen deed met nog twintig minuten op de klok nog wel wat terug. Arjan Goeree schoot de 4-2 binnen. In de slotfase wist RKAVV-doelman Mike Ten Kroode met twee fraaie redding te voorkomen dat het nog een hectische slotfase ging worden. RKAVV had via invallers Haarlemmer en Bergen ook nog twee grote kansen om de marge te vergroten. Gescoord werd er echter niet meer en dus sloot RKAVV het treffen met Emmen af met een 4-2 overwinning.