Zondag Hoofdklasse: HBS komt knap terug van achterstand en pakt volle buit

HBS had een lange reis voor de boeg, want de ploeg van trainer Bas Steffens speelde de uitwedstrijd tegen vv Emmen. Zo’n terugreis wil je niet graag maken met nul punten op zak. HBS  kwam op achterstand, maar wist toch met een 1-2 overwinning het duel af te sluiten.

Tekst: Ton Beije

In het duel was de eerste mogelijkheid voor HBS voor Berend Kaster. In vrije positie schoof hij de bal echter voorlangs het Emmen-doel. Een snel door Niels van Pelt genomen vrije trap op Leroy Klootwijk kwam niet verder dan het zijnet van de tegenstander. Overigens moest HBS alert blijven, want ook Emmen zocht regelmatig de aanval op. Aan strijd geen gebrek, wel aan treffers. Halverwege de eerste helft gaf het scorebord nog steeds de 0-0 stand aan.

Alert

Na een goede actie van Sieb Verheul, die een duel won op het middenveld en gelijk Berend Kaster op links aan het werk zette, er was alleen niemand van HBS meegekomen om voor verder gevaar te zorgen. In het laatste kwartier van de eerste helft hield de HBS-bank even de adem in, toen een Emmen-speler alleen op de doelman afkwam, maar Wesley van der Wel was alert en net iets eerder bij de bal en voorkwam daarmee de openingstreffer van de gastheren. Emmen werd in de slotfase sterker en HBS slaagde er niet in met 0-0 de rust te halen, want in blessuretijd kwam de thuisploeg toch op een 1-0 voorsprong. Vlak daarvoor dacht HBS even aan een strafschop toen er hands werd gemaakt in de zestien bij vv Emmen, maar de leidsman wilde er niets van weten. Een 1-0 stand derhalve bij rust.

Katachtige reactie

Bij HBS mocht Tjeerd Westdijk opdraven voor Thomas van Waesberge. David Kappel stuitte in een één-tegen-één situatie op de Emmen-doelman en aan de andere kant viel bijna de 2-0, maar ook hier was het doelman Van der Wel die met een katachtige reactie zijn ploeg op de been hield. In het vervolg van de tweede helft bracht Bas Steffens Mink Hueting en Luca van Leeuwen in het veld. Met nog ruim twintig op de klok kwam HBS langszij. Een voorzet op maat was besteed aan Levi Berends (foto) die de 1-1 liet noteren. HBS kreeg daarna via Tjeerd Westdijk en Sieb Verheul mogelijkheden om aan de leiding te komen, maar het bleef vooralsnog 1-1.

Krimp

Het werd een spannende slotfase, met ook scrimmages voor het doel van de thuisploeg. HBS kon toch nog een keer juichen. Luca van Leeuwen kopte de bal binnen en zette daarmee zijn ploeg op een 1-2 voorsprong. Steffens bracht Jasper Hooft voor de moegestreden David Kappel en Emmen zette nog even aan voor een slotoffensief. De HBS-defensie met aan het hoofd Van Pelt en Berends gaf geen krimp. HBS boog in het tweede bedrijf een 1-0 achterstand knap om en mocht daardoor met een 1-2 winst van het veld stappen.