Zondag Hoofdklasse: HBS -TAC’90, wedstrijd met twee gezichten

||||||||||||||||||

Het nadeel van avondwedstrijden is, dat je altijd afhankelijk bent of er geen spelers in een file terechtkomen. TAC’90 had daarvan donderdagavond het meeste last omdat er vier spelers door het verkeer niet tijdig de start van de warming up en zelfs de aanvang van de wedstrijd haalden.

Tekst: Eugène Hercules           |        Foto’s: Aad ver Knaap

Toch was de eerste ‘waarschuwing’ aan het adres van HBS. Een dieptepass van de rappe TAC’90-buitenspeler Djameiro Rigters bereikte Kishen Kanhai, die HBS-goalie Luc Vurens echter niet wist te verschalken. Het fysiek sterke HBS zette daarna een tandje bij en nam het initiatief over. Dit resulteerde in een tweetal kansen voor het volgende seizoen naar Scheveningen overstappende David Kappel, die echter ook de scherpte miste.

Het duel golfde op en neer en het was wachten op de ploeg die het kruit niet meer droog zou houden. De thuisploeg werd daarbij in het zadel geholpen door onhandig balverlies van de gasten. TAC’90 had blijkbaar iets te veel naar het uitverdedigen van Ajax gekeken in de wedstrijd tegen Sparta en HBS profiteerde daar natuurlijk gretig van in de persoon van Tjeerd Westdijk: 1-0. Vlak daarna miste Kappel de kans nog op 2–0, maar hij schoot de bal hoog over het doel van doelman Oussama Zayzaoui. TAC’90 schudde daarna alle schroom van zich af en onder leiding van de weer ouderwets goed spelende captain Randell Labordus werd het HBS-doel belaagd, maar de rust werd bereikt met de 1-0 stand.

Na de pauze was het HBS, dat als eerste gevaarlijk werd. Eerst geselde Luca van Leeuwen de paal, daarna liet Tjeerd Westdijk zich wel erg theatraal vallen om een strafschop te versieren. Scheidsrechter Lensink (uit Arnhem) liet zich echter niet bij de neus nemen en liet doorspelen. Net zoals in de eerste helft ontwikkelde zich daarna een uiterst attractief duel, waarbij TAC’90 naarmate de wedstijd vorderde licht de overhand kreeg. De verhouding van het aantal kansen in deze tweede helft was 3–6 in het voordeel van TAC’90 plus het feit dat ook TAC’90 nog een strafschop claimde op het moment dat Labordus tegen de vlakte werd gewerkt. Toch kwam ook weer de achilleshiel van de bezoekers aan het licht, want de ploeg heeft regelmatig moeite met het benutten van de kansen.

Na afloop waren de beide trainers (Bas Steffens van HBS en Mario Koswal van TAC’90) tevreden over het voetbal dat de beide ploegen op de mat hadden gelegd. Steffens was natuurlijk blij met de driepunter, Koswal zag voldoende lichtpunten voor de thuiswedstrijd aanstaande maandag tegen Alcides.