Zondag Hoofdklasse: RKAVV in extremis naast SJC

|||||||||||||||||||||||||||||

RKAVV heeft aan het treffen met SJC één punt overgehouden. Op een goed gevulde en zonovergoten Kastelenring verzuimde RKAVV in de eerste helft om uit te lopen naar een ruime voorsprong, maar ver in de blessuretijd hield het alsnog een punt over aan het duel.

Tekst: Jonas Bloemen       |      Foto’s: Aad van der Knaap

RKAVV startte sterk tegen SJC, dat nog volop in de race is voor de titel in de hoofdklasse. Met goed combinatiespel drong het SJC terug en de gasten uit Noordwijk hanteerden vooral de lange bal. Na een kleine tien minuten loste Zakaria Amrani het eerste schot op doel. Uit een vrije trap dwong hij doelman Lex Hoogervorst tot het uiterste. RKAVV bleef aandringen en was in de openingsfase oppermachtig. Het kwam dan ook niet als een verrassing dat de Leidschendammers na ruim een kwartier aan de leiding kwamen. Hoogervorst kon een schot van Ayoub Boukhari nog pareren, maar Tristan Croes was er in de rebound als de kippen bij om de bal het doel in te tikken: 1-0.

RKAVV ging gretig op zoek naar een tweede treffer en kansen daarvoor bleven ook niet uit. Zo mocht Hayden Bergen na goed voorbereidend werk van Remco Overdevest alleen op het doel af, maar hij deed daar zo lang over dat de SJC-defensie net op tijd kon ingrijpen. Nog geen minuut later verscheen Ayoub Boukhari, na een geweldige solo alleen voor Hoogervorst, maar ook Boukhari kon de score niet verdubbelen. In de fase die volgde kwam RKAVV wat minder aan echt grote kansen toe, maar werd SJC ook niet echt gevaarlijk. De Noordwijkers kwamen niet verder dan een aantal hachelijke momenten in de Leidschendamse zestien meter.

Na rust kwam RKAVV weer scherp uit de kleedkamer. Dit resulteerde meteen in twee grote kansen voor Remco Overdevest. Eerst schoot hij van dichtbij over en even later wipte hij de bal over goalie Hoogervorst heen, maar zag hij zijn inzet millimeters naast het doel gaan. Zoals vaak dit seizoen kreeg RKAVV vervolgens het deksel op de neus. Waar het zelf naliet om de score uit te breiden, zag het SJC met de eerste de beste echte kans op gelijke hoogte komen. Frans van Niel zette na een afvallende bal de 1-1 op het scorebord.

RKAVV was de grip even kwijt, maar zag SJC ook niet echt grote kansen creëren. Zelf kwam het echter ook niet meer toe aan veel kansen. Met nog een kleine twintig minuten op de klok voorkwam RKAVV-doelman Mike Ten Kroode een achterstand. Hij pareerde op fraaie wijze een harde inzet van Wesley Haasnoot. Toch moest Ten Kroode een kwartier voor tijd de bal uit zijn doel halen nadat Tom Duindam de bal onder hem door had geschoten: 1-2.

Een slotoffensief van RKAVV moest volgen en dat gebeurde ook. Met nog tien minuten te gaan werd Edwin Agyare alleen richting het SJC-doel gestuurd. De rappe buitenspeler werd vlak buiten het zestienmetergebied neergelegd door Jordy Groot. Groot kreeg een rode kaart voorgehouden en dus moest SJC verder met tien man. De vrije trap die volgde werd door Joep Roovers maar net naast het doel geschoten. De alles of niets pogingen van RKAVV resulteerde in wat kansjes, onder andere voor Tristan Croes, maar de bal leek er niet meer in de te willen voor RKAVV. Ver in blessuretijd werd Edwin Agyare opnieuw de diepte ingestuurd door Nasser El Moussaoui. Aangekomen in het strafschopgebied werd Agyare opnieuw neergelegd, ditmaal door doelman Lex Hoogervorst. Arbiter Strum wees resoluut naar de stip. Asim Metin bepaalde uiteindelijk in minuut 97 vanaf elf meter de eindstand op 2-2.

Zondag staat voor RKAVV de derby tegen HBS op het programma. Onder hopelijk mooie weersomstandigheden wordt er in de Bosjes van Pex om 14.00 uur afgetrapt.