Zondag Hoofdklasse: RKAVV in verhit – tijdelijk gestaakt – duel niet langs SDO

|

Helaas wat later dan gebruikelijk, maar alsnog het verslag van het duel in de zondag Hoofdklasse tussen SDO en RKAVV, waarin de Leidschendammers er niet in geslaagd zijn om van hekkensluiter SDO te winnen.

Tekst: Jonas Bloemen

In Bussum kwam de formatie van trainer Maurizio Ceccucci, die al nergens meer om speelt, niet verder dan een gelijkspel. Het duel werd in de slotfase tijdelijk gestaakt vanwege een opstootje waarbij het SDO-publiek spelers van RKAVV fysiek aanviel. De Leidschendammers moesten na afloop zelfs via de achteruitgang het terrein van SDO verlaten.

Voetbal

Terug naar het voetbal. RKAVV kreeg na vijf minuten de eerste kans van de wedstrijd. Remco Overdevest mocht van dichtbij uithalen, maar schoot over. Tien minuten later gebeurde hetzelfde aan de overkant. SDO-aanvaller Joost Heerschop schoot eveneens van dichtbij hoog over. De wedstrijd kabbelde voort met RKAVV in balbezit, maar met dreigende counters van SDO. Namens RKAVV kreeg Remco Overdevest na een geweldige aanname opnieuw een schotkans, maar ditmaal schoot hij naast. Acht minuten voor rust kwam RKAVV alsnog op voorsprong nadat Tristan Croes een corner van Zakaria Amrani tegen de touwen kopte: 0-1. Nog geen minuut later stond het bijna alweer gelijk. Een scherpe voorzet van SDO werd door alles en iedereen gemist waarna de bal langs de paal naast vloog. Op slag van rust had RKAVV zichzelf op rozen kunnen brengen. Khashayar Saeb kwam na een fraaie solo alleen voor doelman Hazelaar te staan, maar laatstgenoemde redde knap.

Vijf minuten na de rust kwam SDO langszij. Aron Klaassen kopte een voorzet van Dennis de Loos in de verre hoek: 1-1. Even later kon namens RKAVV Tristan Croes bijna zijn tweede treffer van de middag maken. Een harde kopbal werd op de doellijn gekeerd door doelman Hazelaar. In de slotfase ging RKAVV alles of niets spelen. Het ging met vier aanvallers spelen en hield de druk om het Bussumse doel. Er kwam nog een grote kans nadat Asim Metin het hele veld overstak schoot hij vervolgens op de vuisten van de doelman.

Opstootje

Met nog slechts twee minuten op de klok kreeg het duel een andere wending. Nadat Yaïr Sidoel op absurde wijze werd geschopt en SDO-speler Dennis de Loos een rode kaart ontving, ontstond er een opstootje voor het goed gevulde terras. Hierbij ging het SDO-publiek zich bemoeien en werden RKAVV-spelers zelfs door het publiek belaagd. Arbiter Janssen besloot dat op deze manier de veiligheid van de RKAVV-ers niet meer gewaarborgd kon worden en staakte het duel. Na een klein half uur werd de wedstrijd hervat en bleek dat ook Hayden Bergen een rode kaart had gekregen. In de resterende vijf minuten kreeg RKAVV via Tristan Croes nog twee grote kansen, maar gescoord werd er niet meer. Na afloop van het duel verliet RKAVV, op advies van een SDO-delegatie, via de achteruitgang het complex.