Zondag Hoofdklasse: RKAVV klopt op eigen veld Alphense Boys

|||||||||||||

RKAVV heeft op eigen veld Alphense Boys verslagen. In Leidschendam lieten de rood-witten opnieuw na om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen, maar uiteindelijk stapte het dit keer wel als winnaar van het veld. De ploeg van Maurizio Ceccucci had met ruime cijfers kunnen winnen van de Alphenaren, maar uiteindelijk bleef het bij een marge van één.

Tekst: Jonas Bloemen           |        Foto’s: Franca Dobbe

RKAVV begon goed aan de wedstrijd en opende na tien minuten de score. Na een fraaie aanval kwam de bal via Remco Overdevest bij Zakaria Amrani terecht. Amrani ontdeed zich met een mooie actie van zijn tegenspeler en schoot vervolgens hard raak: 1-0. In november troffen de ploegen elkaar tweemaal. In competitieverband won Alphense Boys met 2-1, enkele dagen later won RKAVV voor de beker met 4-0. Met een vroege openingstreffer en twee aanvallend ingestelde teams, kon het zomaar weer eens een doelpuntrijke middag worden.

Langzaamaan kroop Alphense Boys meer uit haar schulp en kreeg het via Sami Haouam een goede schietkans, maar die inzet ging voorlangs. Ook RKAVV werd gevaarlijk. Het maakte gretig gebruik van de ruimte die de Alphenaren achter de verdediging lieten vallen. Zo kwam Hayden Bergen als verliezer uit een één-op-één strijd met doelman Furtak. Ook Khashayer Saeb kwam alleen voor Furtak te staan, maar met een uiterste inspanning kon verdediger Frank van der Hoorn de bal wegtikken.

Ook na rust kreeg RKAVV een flink aantal grote kansen. Zo werd doelman Furtak opnieuw aan het werk gezet nadat Remco Overdevest alleen op hem afkwam. Overdevest wist Furtak te passeren, maar zag zijn inzet vervolgens op de paal gaan. Twee minuten later snelde Overdevest opnieuw richting doel, ditmaal legde hij de bal panklaar voor Khashayer Saeb, maar zijn schot was niet overtuigend genoeg om Furtak te verschalken. In de tegenaanval toonde Alphense Boys zich uiterst effectief door na een Leidschendamse kansenregen zelf direct dodelijk te zijn. Sami Haouam tikte na een snelle counter de 1-1 binnen.

RKAVV gaf niet op en bleef dankzij de diepgang dreigend afstevenen op het doel van Alphense Boys. Doelman Furtak behoedde zijn ploeg van een nieuwe achterstand. Met nog ruim een kwartier op de klok kwam RKAVV alsnog op voorsprong. Na goed voorbereidend werk van Joep Roovers, die zijn basisdebuut maakte, tikte Remco Overdevest binnen: 2-1. RKAVV bleef aandringen en kwam via Overdevest en Roovers dicht bij een derde treffer. Zo spatte een vrije trap van Joep Roovers uiteen op de lat. In de blessuretijd kreeg invaller Yani Bouras nog een enorme kans om de wedstrijd te beslissen. Hij faalde oog in oog met Furtak. Uiteindelijk hield RKAVV zonder al te veel moeite stand en haalde het drie punten binnen.

Tijdens het komende paasweekend staat RKAVV een dubbelprogramma te wachten. Zaterdag speelt het in Meppel tegen Alcides, waarna het maandag SJC ontvangt.

(Klik HIER voor meer foto’s van RKAVV-Alphense Boys)