Zondag Hoofdklasse: TAC’90 en TOGB vermaken publiek, TOGB pakt punten

Vooraf wist TAC’90-trainer Mario Koswal (foto) dat het een moeilijke pot kon gaan worden, omdat na de kaartenregen van afgelopen zondag het aantal beschikbare spelers wederom was geslonken. De altijd optimistische trainer ging (hoe kenmerkend voor hem) echter zonder te morren uit van de spelers die wel beschikbaar waren en gaf deze ploeg zijn volle vertrouwen.

Tekst: Eugène Hercules

De Haagse trainer van TOGB, Mark Schuur, heeft een jonge talentvolle groep ter beschikking waarvan 85 % van de spelers zijn geboren in deze eeuw. Aangevuld met een paar routiniers levert dit een gevaarlijke tegenstander op.

Even wennen

Blijkbaar moesten de Haagse spelers even wennen aan de wederom aangepaste formatie, want binnen een minuut na het beginsignaal van scheidsrechter René Wiedijk (afkomstig uit Alkmaar) lag de bal al in het Haagse net. Uit een onnodig weggegeven corner maakte Kjell Scheers de openingstreffer (0-1). Gesterkt door deze meevaller domineerde de ploeg uit Berkel en Rodenrijs de openingsfase en ging het gelukkig voor TAC’90 slordig met de kansen om. Zo miste Bas Mourits de bal op een bijzonder bizarre manier na een voorzet van Twan Verdel. De gastheren pakten halverwege de eerste helft de draad echter weer op en de ploeg kwam weer aan voetballen toe.

Ramadan

Een voorzet van Geryon Alberto zorgde voor onrust in de Berkelse defensie, die zich genoodzaakt zag een corner weg te geven. De hoekschop belandde op de voet van Amer Abdallah die met een keihard schot een verdediger van TOGB bijna knock-out schoot. Gelukkig kon de speler na een korte verzorging weer verder spelen. TAC’90 gebruikte deze spelonderbreking even voor een kort Ramadan-moment, zodat de betrokken spelers zich weer konden laven aan het nodige vocht. Respect voor deze spelers en goed ingeschat door het arbitrale trio!

Slordig

TAC’90 ging op zoek naar de gelijkmaker, maar wist geen potten te breken. Nadat het Haagse middenveld “en masse” de fout inging, sloeg TOGB meedogenloos toe met een razendsnelle counter. Deze werd onreglementair onderbroken en uit de toegekende strafschop verdubbelde namens TOGB Guus Steerneman de voorsprong naar 0–2. Dat was tevens de ruststand.

Na de rust ontspon zich een aantrekkelijk duel, waarin de beide ploegen kansen wisten te scheppen. De eerlijkheid gebiedt daarbij te zeggen dat de bezoekers het wat betere van het spel hadden, terwijl de spelers van TAC’90 er met name fysiek alles aan gedaan hebben om de aansluitingstreffer binnen te slepen. Het vizier stond echter niet goed afgesteld aan beide zijden. Hierdoor kon het gebeuren dat er na de rust niet meer gescoord werd.

Aanstaande zondag speelt TAC’90 thuis tegen Purmersteijn, aanvang 14.00 uur. Uit werd met 3–1 verloren, dus zal het elftal alles op alles gaan zetten om de drie punten in eigen huis te houden.