Zondag Hoofdklasse: TAC’90 pakt op karakter derde driepunter op rij

||||||||||||||||||

Na de winst op Emmen wist TAC’90 dat het bij winst een goede kans zou maken om Alcides op de ranglijst in te halen. De formatie van trainer Mario Koswal was zich hier terdege van bewust en begon daarom gedreven aan de wedstrijd.

Tekst: Eugène Hercules               |      Foto’s: Aad van der Knaap

Toch was het SJC, dat via Chris Hoogervorst voor het eerste gevaar zorgde. De weer uitstekend keepende TAC’90-doelman Jhudamier Marchena moest zich tot het uiterste strekken om de inzet uit het doel te tikken. Deze waarschuwing werd direct opgepakt door de thuisploeg en na een counter met daarin een hoofdrol voor de snelle buitenspeler Geryon Alberto ontsnapte SJC maar net aan de openingstreffer. SJC-doelman Les Hoogervorst redde bekwaam op zijn schot.

Daarna was het tijd voor het Haags kwartiertje van Fernando Couvreur. Eerst kopte de middenvelder een voorzet van Mo El Ousrouti op de Noordwijkse lat, waarbij keeper Hoogervorst alleen maar kon toekijken. Enkele minuten later leverde TAC’90-aanvoerder Randell Labordus een voorzet af, die in een ouderwetse kluts belandde. Couvreur bedacht zich niet en schoot beheerst de 1–0 voor de Haagse ploeg in de touwen. Gelet op het wedstrijdbeeld was deze voorsprong op dat moment volledig verdiend. Immers: Couvreur en zijn collega-middenvelder Abdelhak Bojaada hadden de touwtjes op het middenveld volledig in handen genomen, waardoor de gastheren regelmatig in een soort 4-2-4 formatie kwamen te spelen waarop SJC het antwoord vooralsnog schuldig bleef.

Hierdoor kwam TAC’90 regelmatig in een kansrijke positie voor het Noordwijkse doel, maar in de afwerking had de thuisploeg niet veel succes.  Een enkele keer kwam SJC nog in de buurt van de Haagse doelman Marchena, maar deze laatste bleef soeverein in zijn zestienmetergebied heersen, daarbij uiteraard gebruik makend van zijn imposante figuur. TAC’90 had nog wel de pech dat Alberto voortijdig met een blessure het speelveld moest verlaten, maar de net zo rappe Djameiro Rigters verving hem met verve.

Na de rust begonnen de ploegen flitsend aan de tweede helft. Eerst schoot El Ousrouti namens TAC’90 nog tegen de SJC-doelman op, nog geen minuut later raakte de bij SJC ingevallen Sven Wisseling de lat. El Ousrouti drukte daarna nog meer zijn stempel op de wedstrijd door met een behendige solo een aantal verdedigers dusdanig bezig te houden dat zijn voorzet via een scrimmage voor de voeten van de vrijstaande Rigters belandde. Deze bedacht zich geen moment en met een lepe bal liet hij doelman Hoogervorst kansloos: 2-0.

SJC-trainer Marcel IJzendoorn besloot toen om alles of niets te gaan spelen en bracht enkele fysiek sterke spelers in. Zijn opzet was duidelijk: alle ballen hoog voor de Haagse pot gooien en dan hopen dat er een bal goed valt. Hiermee calculeerde hij in, dat hij het deksel op de neus kon krijgen door de snelle Haagse counters. Bijna gebeurde dit nadat wederom Rigters instelling werd gebracht, maar de laatste schoot de bal voor het Noordwijkse doel langs. De pompen of verzuipen-tactiek leverde toch nog een doelpunt op toen na een corner Timo Verweij de 2–1 inkopte. Het centrale duo van TAC’90 bestaande uit Varsham Jagbandham en de meer dan aanwezige “opraper” Jair Valerius gaf echter verder geen krimp, terwijl de beide backs Aloiso da Luz en Haafid Laari de gevaarlijke voorzetten van de flanken eruit wisten te halen. Voor menig TAC’90-supporter zal de hartslag het laatste kwartier aardig omhoog zijn geklommen, maar de Haagse defensie hield manmoedig stand onder de toenemende druk van de gasten. Het eindsignaal van scheidsrechter Nihat Babat kwam dan ook als een ware verlossing voor alles wat Haags was.

Blijdschap

Na afloop natuurlijk blijdschap in het rood/blauwe kamp. Voor de drie punten is alles door de groep gegeven. De ploeg is opnieuw ingelopen op Alcides en staat nu in punten gelijk met deze Drentse ploeg. Met nog drie wedstrijden te gaan staat dus nog een spannende apotheose van deze competitie de Haagse ploeg te wachten.