Zondag nacompetitie 1e/2e klasse: HVV in verlenging naar overwinning

|||||||||||||||||

Het duel tussen het Haagse HVV en Antibarbari eindigde na een 0-1 voorsprong bij rust voor de studenten in een 1-1 gelijkspel. In de verlenging besliste HVV het duel met twee treffers in haar voordeel en mag nog steeds hopen op een plek in de eerste klasse zaterdag.

Tekst: Roland van der Linden         |     Foto’s: Eric de Wit

HVV opende het duel tegen Antibarbari sterk. De Kroonleeuwen kregen meteen twee hoekschoppen te nemen, maar dit leverde geen treffer op. Een schot van Joppe Dekker werd een prooi voor de keeper van de Rotterdammers. Het duel kwam daarna meer in balans, zonder dat er echt grote kansen waren voor één van de partijen. Na 35 minuten spelen kwamen de studenten op een 0-1 voorsprong door een treffer van Niels de Visser. HVV herpakte zich goed van deze tegenslag en had tot aan de rust een licht overwicht. Echte kansen kwamen hier niet uit voort.

Al vlot in de tweede helft werd Antibarbari weer gevaarlijk, maar doelman Guus Dicke kon een doelpunt voorkomen. Het spel van HVV werd er niet beter op, maar de equipe van trainer André Wetzel kon wel de gelijkmaker produceren. Een vrije trap van Dante van der Heijden werd door Tommie Steens na een uur spelen ingekopt: 1-1.

Bij beide teams sloeg de vermoeidheid toe naarmate het duel verder vorderde. HVV probeerde Antibarbari in de verdediging terug te dringen. Tommie Steens kreeg in de 84e minuut een grote kans, maar zag zijn inzet over het doel heen gaan. In de blessuretijd belandde een kopbal van Quinten Jacobs op de paal, waardoor de eindstand 1-1 bleef.

Vier minuten in de blessuretijd stichtte Antibarbari gevaar voor het Haagse doel, maar Max van Gijn kon de bal wegwerken voordat deze de doellijn passeerde. De Rotterdammers hadden in de eerste helft van de verlenging het betere van het spel, maar konden dit niet in doelpunten uitdrukken. Vlak de het rustsignaal sloeg HVV toe. Een afgeslagen schot van Kees Brouwers werd door Ole de Mooij over de doellijn gewerkt: 2-1.

Ook in het tweede deel van de verlenging was Antibarbari al eerste dicht bij een treffer, maar Dicke was paraat in het Haagse doel. Aan de andere kant kopte Boris Gorlee net over het doel heen. Drie minuten later was het wel raak. Phil Altimari schoot in de 113e minuut de 3-1 binnen. Antibarbari kreeg nog een mogelijkheid om te scoren, maar kon het tij niet meer keren. Dankzij de 3-1 zege mag HVV zondag in de finale aantreden tegen DONK, dat met 2-1 te sterk was voor Rood Wit W.