Derde Divisie (zo): Punt voor TOGB, waar drie punten lang zeker leken

TOGB heeft aan de uitwedstrijd in Twente een punt overgehouden. Na een 0-1 ruststand – een benutte strafschop van De Winter – stond er uiteindelijk een 2-2 eindstand op het scorebord. Vanuit TOGB perspectief een teleurstellende stand, omdat de gelijkmaker diep in blessuretijd werd gescoord door HSC’21.

Tekst: Ron Fruining

Onder heerlijke voetbalomstandigheden werkten HSC’21 en TOGB wedstrijd nummer veertien af in de Derde Divisie zondag. Nadat beide teams de aftastende fase aan het begin van het duel hadden afgesloten, waren de gasten dichtbij de 1-0 via Zeki Erkilinq. De wedstrijd ging op en neer, waarbij de geel-zwarten langzaam de controle over de wedstrijd kregen. Dit overigens zonder dat er uitgespeelde kansen te noteren vielen gedurende het eerste half uur van het duel.

Penalty

Een flitsende aanval over rechts kon door de thuisploeg alleen worden afgestopt door aan de noodrem te trekken. Op rechts was het Dean Zandbergen die met een prima loopactie uiteindelijk naar binnenkwam en door HSC’21-doelman Paterman werd gevloerd. Scheidsrechter De Bruijn wees gedecideerd naar de elfmeterstip. TOGB kreeg zo de kans om op voorsprong te komen vanaf de stip. De bal werd door Youri de Winter opgeëist. De Winter nam zijn tijd, legde de bal klaar en faalde vervolgens niet oog in oog met sluitpost Paterman: 0-1.

Gelijk

In de tweede helft kwamen de Tukkers via Cenk Uguz op gelijke hoogte. Op aangeven van Stef Ottink wist Uguz met het hoofd Moreno Zwarteveld te passeren: 1-1. HSC’21 pakte na de gelijkmaker het initiatief, zette TOGB onder druk, maar zag geen kans de geel-zwarten in verlegenheid te brengen.

De Tukkers konden niet doordrukken en zagen TOGB het initiatief weer pakken. HSC’21 had handen en voeten nodig om TOGB af te stoppen. Na weer een overtreding op een TOGB’er ging Vincent Verbond (foto) achter de vrije trap staan. De bal lag perfect voor een linkspoot net buiten de zestien aan de rechterkant. Verbond schoot de bal fantastisch binnen, waarmee TOGB de leiding weer pakte: 1-2.

Blessuretijd

TOGB leek op weg naar drie punten. Tot de derde minuut van de blessuretijd. HSC’21 deed er alles aan om de gelijkmaker te forceren. Zo claimden de toeschouwers een strafschop, waar arbiter De Bruijn niets van wilde weten. In de derde minuut van de blessuretijd wist Mika Schrijvers de bal alsnog achter Moreno Zwarteveld te krijgen: 2-2. Zo kreeg TOGB een punt, waar het wellicht recht had op meer. Komende zondag speelt TOGB thuis. Op Het Hoge Land is dan sv Oss 1920 de tegenstander.