Derde Divisie (zo): TOGB kopje onder tegen RKVV DEM

TOGB heeft de thuisbeurt tegen het Beverwijkse RKVV DEM met 1-2 verloren. Na twee minuten was de stand 0-1 voor de bezoekers via Sebastiaan Dooyeweerd. Op het kwartier verdubbelde de bezoekers de marge naar 0-2 via Timo Wolters. TOGB scoorde een minuut later de aansluitingstreffer via Guus Steerneman, maar wist ondanks veel kansen en een rode kaart voor de bezoekers niet meer te scoren.

Tekst: Ron Fruining

Al na twee minuten was het raak voor Noord-Hollandse formatie. Nadat DEM de bal op rechts wist te onderscheppen, kwamen de bezoekers er met drie man uit. TOGB verdedigde slap, waardoor Sebastiaan Dooyeweerd aan de linkerkant ongehinderd aan kon nemen. De linker aanvaller krulde de bal naar de verre hoek, waar deze binnen viel: 0-1.

TOGB had de druk vol op de tegenstander staan, maar was onzuiver in de afronding. Na een snelle aanval opgezet over rechts speelde Leroy Zwarteveld prima in op Guus Steerneman. De inzet van Steerneman verdween echter net naast het DEM-doel.

Counter

Na een kwartier voetballen verdubbelden de gasten uit Beverwijk de marge naar twee. Timo Wolters wist Moreno Zwarteveld voor de tweede maal te verslaan: 0-2. Een minuut later was er succes voor TOGB. Guus Steerneman (foto) stond nadat doelman Verswijveren de inzet van Anthony Slierendrecht en Dean Zandbergen kon keren, op de juiste plek. Steerneman rondde de rebound succesvol af: 1-2.

Net niet

Vlak voor de rust was er een flitsende aanval van de geel-zwarten. Steerneman kwam vanaf rechts naar binnen en schoot de bal op doel. De inzet van Steerneman draaide naar de bovenhoek, maar verdween aan de voor TOGB verkeerde kant van het doel naast.

Pech

Nadat scheidsrechter Pijnenburg het tweede deel van de wedstrijd had laten beginnen, liet TOGB zien er in de tweede helft vol voor te willen gaan. Youri de Winter stuurde Guus Steerneman met een steekbal diep. Steerneman kwam één-op-één te staan met de sluitpost van DEM. Doelman Veswijveren maakte zijn doel klein en kwam als winnaar uit het duel.

Doelman Veswijveren mocht na ruim tien minuten met rood naar de kant. De Noord-Hollander verloor zijn zelfbeheersing en sloeg Anthony Slierendrecht. Scheidsrechter Pijnenburg toonde voor dit gedrag terecht de rode kaart.

Paal

Aan geluk hadden de bezoekers geen gebrek op het Hoge Land. Nadat TOGB via Anthony Slierendrecht dreigend was aan de linkerkant van het veld, kwam de bal voor de voeten van Guus Steerneman. Steerneman schoot vanaf rechts hard en laag in. De bal passeerde invaller-doelman Ivan Aragones Gomez, belandde op de paal, waarna de DEM-sluitpost de bal kon vastpakken.

TOGB bleef aandringen en kreeg kansen genoeg om de gelijkmaker te naken. De geel-zwarten slaagden er niet in om tijdens het slotoffensief de rust en het overzicht te bewaren om zo het net te vinden. Een zure 1-2 nederlaag tegen tien man was na negentig minuten plus extra tijd het (onverdiende) resultaat. TOGB miste senioriteit in haar spel, waardoor het uiteindelijk met lege handen de kleedkamer op moest zoeken.