Derde Divisie (zo) | TOGB troeft Gemert in Brabant af en pakt volle buit

De uitbeurt bij vv Gemert werd door TOGB met 1-2 gewonnen. Hiermee bezorgden de geelzwarten de zwartwitten de vijfde nederlaag op een rij en duwde het Gemert verder de hoek in waar de klappen vallen. Na een 0-0 ruststand nam TOGB via Anthony Slierendrecht een 0-1 voorsprong. Gemert trok de stand via Gregory Lammers gelijk: 1-1. Leroy Zwarteveld (kopfoto) was met zijn treffer matchwinnaar voor TOGB: 1-2.

Tekst: Ron Fruining

Het duel in Gemert was er één tussen twee teams die evenveel punten hadden verzameld tot deze speelronde. De winnaar zou zich in de middenmoot nestelen. TOGB-coach Mark Schuur stuurde een gewijzigde basis, ten opzichte van de midweeks verloren wedstrijd bij koploper ADO’20, het veld in. Zo waren er tegen Gemert basisplaatsen voor Merick Heintjes, Twan Verdel en Michel van der Elst. Hierdoor werden Wouter Vermeer en Vincent Verbond veroordeeld tot een plek op de bank. Youri de Winter werd vanwege een geïrriteerde enkel uit voorzorg aan de kant gehouden.

Doelverdedigers

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Gemert. Bram Jacobs bediende vanaf de zijkant Ralf Kemper. De halve volley van Kemper werd uitstekend gepareerd door TOGB-doelman Moreno Zwarteveld. De beste kans voor TOGB in de eerste twintig minuten kwam vanuit een corner vanaf links. Mitchel van der Elst kopte de bal en zag deze gekeerd worden door doelman Tielemans. De rebound schoot Van der Elst net naast.

Rond het half uur moest Gemert-doelman Stefan Tielemans handelend optreden. Tielemans keerde een schot vanaf rand zestien van TOGB’er Zandbergen. Aan de andere kant stuurde Jasper Waalkens van afstand de bal richting het TOGB-doel. Moreno Zwarteveld taxeerde het afstandsschot van Waalkens en zag het schot naast het TOGB-doel eindigen.

Treffers

Schuur bracht voor de tweede helft Vermeer en Verbond voor Heintjes en Van der Elst en zag invaller Sven Paternot met een hamstringblessure snel uitvallen in de tweede helft. In die tweede helft trakteerden beide teams de toeschouwers niet echt op kansen die tussen de palen eindigden. Het venijn van de wedstrijd zat in de staart.

Anthony Slierendrecht (foto boven) zette TOGB na 69 minuten op 0-1. De linker aanvaller, die afgelopen woensdag tweemaal scoorde, zag de doelman komen en lobde de bal over Gemert-sluitpost Tielemans in het doel. De voorspong voor de Berkelse formatie was een feit, maar lang stond de 0-1 niet op het bord. Een minuut na de 0-1 stond het alweer gelijk. Gregory Lammers schatte de bal vanaf de voet van Jorzolino Falkenstein goed in en wist Moreno Zwarteveld te passeren: 1-1.

Matchwinnaar

Leroy Zwarteveld kroonde zich in Brabant tot matchwinnaar voor TOGB. Nadat Anthony Slierendrecht prima doorzette aan de linkerkant, de bal vervolgens breed aflegde, was het Leroy Zwarteveld die afdrukte en doel trof: 1-2.

Ondanks een ondertal van TOGB in het slot van de tweede helft, invaller Sven Paternot moest met een hamstringblessure naar de kant en TOGB had het maximaal aantal wissels al gebruikt, trok TOGB door geconcentreerd te spelen de winst naar zich toe. Gastheer Gemert verloor voor de vijfde keer op rij en lijkt op weg naar het verkeerde deel van het rechter rijtje.