Derde Divisie (zondag): TOGB hard onderuit tegen UNA

TOGB heeft donderdagavond voor eigen publiek het inhaalduel tegen UNA met 1-5 verloren. Na een 0-3 ruststand wonnen de Veldhovenaren verdiend met 1-5. Onder heerlijke voetbalomstandigheden waren de bezoekers dodelijk in het afronden van de kansen en ontbrak het bij TOGB aan killersinstinct op het beslissende moment.

Tekst & foto’s: Ron Fruining

Waar afgelopen zondag TOGB vroeg op voorsprong kwam, keek de ploeg van Mark Schuur nu na honderdvijftig seconden tegen een 0-1 achterstand aan. Nadat UNA net buiten de zestien een vrije trap mocht nemen, was het Yoeri Sijbers die de terugspringende bal van de halve redding van doelman Zwarteveld binnen kon schieten.

TOGB ging direct op zoek naar de gelijkmaker. Na een prima driehoek aan de rechterkant van het veld tussen Zandbergen, Slierendrecht en Le Fevre werd door TOGB-aanvoerder Le Fevre de bal overgeschoten.

Een professionele overtreding van UNA-middenvelder Juul Espen onderbrak een veelbelovende uitbraak van TOGB via Max le Fevre. Espen kreeg een waarschuwing van arbiter Dogterom, waarover de Veldhovenaar niet mocht mopperen.

Onneembaar

De Brabantse defensie is dit seizoen voor veel tegenstanders een bijna onneembare horde. Ook TOGB ervaarde dat de verdediging van UNA in het eerste deel van de wedstrijd lastig te doorbreken was. Na een ruim kwartier moest TOGB-verdediger Kjell Scheers met een knieblessure naar de kant. Scheers werd vervangen door Michel van der Elst.

Na een afgeslagen TOGB-aanval, schakelde UNA razendsnel om. De voorzet vanaf rechts werd door Juul Espen met het hoofd binnengekopt: 0-2. TOGB kreeg mogelijkheden via Max le Fevre, schot naast en Dean Zandbergen die zijn inzet zag eindigen op UNA-doelman Petar Stoskovic. In de blessuretijd van de eerste helft sloeg UNA een derde maal toe. Nu via aanvoerder Brain Boogers, die aan het einde stond van een snelle UNA-aanval: 0-3.

Strafschop

Mark Schuur wachtte na de helftwissel met het inbrengen van wissels. TOGB opende energiek. Het was echter UNA, dat via een benutte elfmetertrap op 0-4 kwam. Nadat doelman Zwarteveld te enthousiast verdedigde buiten zijn doelgebied, wees scheidsrechter Dogterom naar de stip. Sten Stenders nam plaats achter de bal en verschalkte de veroorzaker van de elfmeter: 0-4.

Nadat Schuur Steerneman en Van Veen, De Winter en Zandbergen liet aflossen kreeg ook TOGB een strafschop toegekend. Slierendrecht werd binnen de UNA-zestien onderuitgehaald. Invaller Steerneman mocht plaatsnemen achter de bal. UNA-doelman Stoskovic probeerde Steerneman op verschillende manieren te beïnvloeden. De Brabandse sluitpost kreeg hiervoor geel, stopte de inzet vanaf elfmeter vervolgens, maar zag Steerneman de rebound alsnog binnenschieten: 1-4.

Met nog bijna een halfuur te gaan speelde TOGB vol op de aanval om nog iets te forceren en hopend op een resultaat. Heintjes en Verdel kwamen voor Slierendrecht en Azaroiali. TOGB probeerde het over de flanken, met inschuivende middenvelders en door het centrum. Helaas voorde thuisploeg stond de Brabantse verdediging ook in het tweede bedrijft uitstekend. Net als het gehele seizoen tot nu toe, gezien de slechts zeven tegengoals, inclusief de treffer van Steerneman in deze wedstrijd. Het werd dus niets voor TOGB. In de blessuretijd van de tweede helft sloeg UNA voor de vijfde keer toe.  Kort hierna floot scheidsrechter Dogterom voor het eindsignaal.

Na de ruime winst afgelopen zondag op Baronie verloor TOGB met duidelijke cijfers van UNA. Kansen kregen de geel-zwarten zeker, maar het team van Schuur had helaas geen doeltreffende afronding. Op zaterdagavond 29 oktober speelt TOGB de uitwedstrijd tegen Unitas. De aftrap deze avond is om 18.00 uur.