En weer staat ADO Den Haag met lege handen

ADO Den Haag stapte na de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo voor de zevende maal dit seizoen met lege handen van het veld. Extra zuur was het dat de winnende treffer van de bezoekers diep in de blessuretijd viel en vooraf werd gegaan door een duidelijke handsbal, die arbiter Ruperti volledig ontging.

Tekst: Ton Beije            |      Foto’s: Eric de Wit

Ricardo Kishna was, zoals wij eerder deze week in ons TV-programma Studio ADO al meldden, niet van de partij. Silvinho Esajas mocht daardoor zijn basisdebuut maken. Verder was een plek ingeruimd voor Daryl Werker en Finn van Breemen.

Waar ADO Den Haag dit seizoen meerdere keren al heel snel op achterstand kwam te staan, smaakte de ploeg nu het genoegen om al na vijf minuten zelf de leiding te nemen. De treffer kwam van Silvinho Esajas: 1-0. Het leek erop, dat de ploeg het signaal van afgelopen week (met onder meer een ‘straftraining’) van trainer Dirk Kuijt goed had begrepen. Tien minuten na die openingstreffer kreeg de thuisploeg een goede kans de marge te verdubbelen. Xander Severina kwam in balbezit nadat Thomas Verheydt de bal met het hoofd wist te verlengen. Severina dribbelde evenwijdig aan de zestienmeterlijn, dreigde enkele keren uit te halen en zag tenslotte zijn schot gekeerd worden door doelman Van der Gouw.

Echt gevaarlijk wisten de bezoekers in het eerste bedrijf niet te worden. Richting het rustsignaal brak er een wolbreuk los boven het Bingoal Stadion. Het rustsignaal werd echter nog niet gegeven door arbiter Ruperti, want hij trok er vijf minuten bij. Uitgesproken in die extra tijd zag VVV Venlo kans om langszij te komen. Rick Ketting, de mee naar voren gekomen verdediger, kopte raak uit een hoekschop: 1-1. In plaats met een voorsprong de rust in te gaan, kon ADO Den Haag na de thee weer opnieuw beginnen.

Trainer Dirk Kuijt hield in de rust de middenvelders Gregor Breinburg en Silvinho Esajas in de kleedkamer achter en bracht voor hen Dhoraso Klas en Max de Waal in het veld. Echt goed kwam ADO Den Haag ook niet uit de kleedkamer. VVV Venlo had het meeste balbezit en was ook meer te vinden op de helft van de gastheren. ADO Den Haag mocht van geluk spreken, dat de bal uit een vrije trap van Kees de Boer (ex-ADO Den Haag) net naast het doel ter hoogte van de kruising verdween. Aan de andere kant ging Severina op het Venlose doel af, maar werd onreglementair afgestopt door VVV-doelman Van der Gouw. Uit de vrije trap kopte de meegekomen Daryl Werker de bal in handen van de Limburgse sluitpost.

Na dik een uur spelen kwam VVV eigenlijk uit het niets op voorsprong. Tristan Dekker – en product uit de jeugdopleiding van ADO Den Haag – mocht over rechts vrij opkomen en schoof de bal diagonaal langs doelman Hugo Wentges: 1-2. Zeven minuten later bracht Kuijt wederom twee verse krachten in het veld. Hall (die duidelijk liet merken niet gelukkig te zijn met zijn wissel) en Titouan Thomas konden gaan douchen en Jordy Wehrmann en Amar Catic kwamen binnen de lijnen. Pal daarop, vlak na het begin van het Haagse Kwartiertje, bracht Xander Severin (in twee instanties) de gelijkmaker op het scorebord: 2-2. Iedereen verwachtte nog wat van ADO Den Haag, zeker in dat Haagse Kwartiertje. Even verdwenen de vele witte zakdoekjes, die bij de 1-2 stand te zien waren op de tribunes.

ADO Den Haag zag geen kans VVV Venlo de genadeklap te geven, maar kreeg zelf in de extra tijd (zes minuten) een treffer om de oren. De net ingevallen Venema kreeg de bal op de helft van ADO Den Haag aangespeeld, controleerde de bal heel duidelijk met de arm (alleen arbiter Ruperti en zijn assistenten zagen het niet), ontweek nog een sliding van Tyrese Asante en ging op weg naar doelman Wentges, die hij ook behendig ontweek om vervolgens de bal in het lege Haagse doel te schuiven: 2-3. De Haagse ellende was compleet!