Eredivisie: ADO Den Haag Vrouwen pakt verdiend punt uit tegen PSV

ADO Den Haag Vrouwen knokte zich zondag naar een dikverdiend punt in de uitwedstrijd tegen PSV. Een treffer van Jaimy Ravensbergen voorkwam een nederlaag door een fantoomgoal van PSV: 1-1.

Foto’s: Eric de Wit

ADO Den Haag Vrouwen moest het in Eindhoven stellen zonder haar Brabantse goalgetter Lobke Loonen. Daar stond de terugkeer in de basis van jeugdinternational Louise van Oosten tegenover. In de eerste helft was voorzichtigheid troef. De gedisciplineerd spelende formatie van trainer Sjaak Polak liet de thuisclub bijna niet gevaarlijk worden. Doelvrouw Barbara Lorsheyd hoefde slechts één redding te verrichten toen Smits plotseling voor haar opdook. Zij tikte de bal over ten koste van een hoekschop.

De Haagse vrouwen kwamen vaker voor het doel van PSV. In het eerste kwartier zorgde Kayra Nelemans met twee corners voor gevaar. De eerste schampte het hoofd van Daniëlle Noordermeer, de tweede eindigde op de vuist van goalie Alkemade. Nikki IJzerman en Liz Rijsbergen zorgden twee keer voor dreiging over de vleugel, maar zij zagen hun voorzetten onderschept worden. Een schot van afstand van Louise van Oosten werd gekraakt. Uit nog een hoekschop van Nelemans was Chloé Vande Velde dicht bij de openingstreffer. Via haar knie belandde de bal echter op de lat. Op slag van rust veerde de Haagse aanhang op toen Van Oosten de bal op de rand van het strafschopgebied veroverde en Jaimy Ravensbergen koel raak schoot. De arbiter had echter buitenspel geconstateerd.

Na de pauze kwam er geen verandering in het spelbeeld. ADO Den Haag had wel meer moeite om tot kansen te komen. Een vrije trap van Rijsbergen eindigde in de handen van Alkemade. Een zoveelste hoekschop van Nelemans werd weggewerkt.

Met een driedubbele wissel slaagde PSV er in het laatste kwart voor het eerst in voor wat druk te zorgen. Bij een corner van Worm kon Barbara Lorsheyd de bal op tijd oprapen, maar tot verbijstering van bijna iedereen had de assistent-scheidsrechter een doelpunt vastgesteld: 1-0. En arbiter Weghorst nam dat signaal over! TV-beelden wezen het tegendeel uit.

Drie minuten later was dat onrecht bijna weggepoetst. Uit een vrije trap van IJzerman kopte Noordermeer in. Alkemade kon net redding brengen. De Haagse ploeg zette alles op alles om toch nog (verdiend) op gelijke hoogte te komen. Rijsbergen retourneerde een mistrap van Alkemade, helaas in handen van de doelvrouw. Met nog vier minuten te gaan lanceerde Van Oosten een aanval over rechts. Rijsbergen gleed voor de zoveelste keer langs haar opponent, haar trekbal werd door invalster Vanessa Susanna slim verlengd en topschutter Jaimy Ravensbergen liet feilloos het Eindhovense net bol staan: 1-1. In blessuretijd ging Rijsbergen ook nog eens op zoek naar de winnende goal. Zij besloot haar rush met een schuiver, die echter naast het PSV-doel eindigde.