FC Utrecht keert volgend seizoen terug in vrouwencompetitie

FC Utrecht heeft vanaf volgend seizoen, voor het eerst sinds 2014 (foto uit seizoen 2013-2014 ADO vrouwen-FC Utrecht), weer een vrouwenvoetbaltak. De Utrechtse FC blaast het vrouwenvoetbal in Utrecht en omstreken met ingang van het seizoen 2023/2024 nieuw leven in.

FC Utrecht pakt hiermee de handschoen weer op die in 2014 werd neergelegd toen de club, die één van de zes eerste deelnemers was van de Eredivisie Vrouwen in 2007/2008, vanwege financiële redenen de stekker uit de vrouwentak trok.

Ambitie

,,Wij vinden dat een grote, ambitieuze en belangrijke club als FC Utrecht moet staan voor professioneel voetbal voor mannen en vrouwen”, laat Algemeen Directeur Thijs van Es van FC Utrecht weten op de clubsite. ,,En daarom komen wij nu, na enkele jaren van afwezigheid, terug op het vrouwenvoetbaltoneel. Vol ambitie en sterker dan ooit. Met trots kijken we terug naar onze vrouwenvoetbalroots en de pioniersrol die we hebben vertolkt en vol enthousiasme gaan we voor een succesvolle toekomst in het vrouwenvoetbal.”

Hoogste niveau

FC Utrecht zet in op deelname op het hoogste niveau, dus de Eredivisie Vrouwen, vanaf het seizoen 2023/2024. De club verwacht hierover van de KNVB uiterlijk januari meer duidelijkheid te krijgen en heeft het volste vertrouwen in de plannen die zijn ontwikkeld en de toegevoegde waarde die FC Utrecht is voor de verdere ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in Nederland in het algemeen, en de regio Utrecht in het bijzonder.

Droom

Manager Vrouwenvoetbal Marlou Peeters van FC Utrecht voegt eraan toe: ,,Dit keer gaan we het anders doen. Dit keer creëren we de droom voor meiden en vrouwen om zich oprecht thuis te laten voelen bij onze club. We creëren een organisatie geheel geïntegreerd in de voetbalclub FC Utrecht, waarin meiden en jongens gelijke kansen krijgen en vrouwen zich net zo belangrijk voelen als onze mannen.”

 

Lees verder