Halve Maan Cup: DUNO verder na strafschoppen, winst voor Quick en BSC’68

SEP en DUNO maakten er een spannend duel van. De Haagse ploeg kwam na de strafschoppenserie als winnaar uit de strijd. De zaterdagformatie van Quick was net te sterk voor VCS en BSC’68 was verantwoordelijk voor de uitschakeling van SVH.

SEP – DUNO

Op Sportpark Tanthof Zuid eindigde het duel tussen SEP en DUNO in een 1-1 gelijkspel na de reguliere speeltijd. Jimmy Kipp schoot DUNO voor rust naar een 0-1 voorsprong. In de tweede helft trok Tyler van Baalen de stand weer gelijk. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. DUNO-doelman Luciano van Elswijk stopte drie strafschoppen, waardoor DUNO de serie won met 1-3. Youssef Talhaoui, Bas Oomens en Tim van Zweden (foto) waren trefzeker vanaf elf meter voor de mannen van trainer Kenneth Lamens.

BSC’68 – SVH

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. BSC’68 speelde leuk voetbal aan de bal. In hoog tempo werd er gezocht naar kansen. SVH kon het conditioneel niet bijbenen, waardoor er steeds meer ruimte ontstond. Rowin Bouwmeester tekende voor de 1-0 in de 50e minuut en kort daarna kon Stijn van Leeuwen de 2-0 op het bord zetten. BSC’68 creëerde nog vier 100% kansen, maar kon die niet verzilveren. SVH werd nog gevaarlijk via een afstandsschot, maar doelman Levi Tuijt kon de bal uit de verre hoek wegtikken.

Quick (za) – VCS

VCS trad met de reserves en enkele spelers van de O17 aan tegen Quick (za). Het duel werd in een laag tempo gespeeld. Het slordig spelende VCS kwam op een 1-0 achterstand door een doelpunt van Tobias van Emst. De bezoekers konden daarna een voorsprong pakken na twee treffers van Majd Ramadan. Uiteindelijk was het Quick, dat verder mag bekeren. Tobias van Emst en Mamadu Bailor Bah bepaalden de eindstand op 3-2.