Halve Maan Cup: Te Werve bekert verder ten koste van Haagse Hout

Op woensdagavond stond één duel in het kader van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Halve Maan Cup op het programma. Te Werve, de thuisploeg uit Rijswijk, nam de eerste horde het beste en mag nu nog verder hopen op bekersucces.

Tekst: Roland van der Linden     |   Foto’s: Sander de Hollander

Te Werve trad aan in een gewijzigde samenstelling ten opzichte van de recente competitieduels. De Rijswijkse thuisclub was de bovenliggende partij en kwam voor rust op een 2-0 voorsprong. In de vijfde minuut ging een voorzet van links voorbij het doel, maar werd opnieuw voorgegeven en ingekopt door Faysal Amaziane: 1-0. Twintig minuten later was het opnieuw raak. Een voorzet van rechts werd door Aymane Achnak in het doel gewerkt: 2-0.

In de 36e minuut ging een schot van Haagse Hout-speler Burak Hayak vanaf de rand van het strafschopgebied net naast het doel. Bij het andere doel belandde een schot van Mo Boubsi op de lat.

In de tweede helft was de eerste goede kans voor Haagse Hout. Burak Hayak kopte de bal in handen van doelman Jay Veerman. Na bijna een uur viel de aansluitingstreffer. Burak Hayak liet Veerman kansloos met een schot links in de benedenhoek: 2-1. Een paar minuten later leek de 2-2 te vallen. Na een mooie combinatie vanaf de eigen helft scoorde Haagse Hout, maar de vlag van de assistent ging omhoog en arbiter Louis Wagner nam het signaal over.

Te Werve kwam even later op 3-1. Souhail El Bojaddaini nam de treffer voor zijn rekening. Met nog net iets meer dan een kwartier te spelen was het duel beslist. Dennis Boateng werd in het strafschopgebied neergelegd en schoot zelf de penalty achter doelman Arvind Jorgi. Na hands van Wassim Oufrighe kreeg ook Haagse Hout een strafschop. Ali Sarican was trefzeker van elf meter en bepaalde de eindstand op 4-2.