Halve Maan Cup: Vredenburch maakt achterstand op DVV Delft na rust goed

In Rijswijk stonden Vredenburch en DVV Delft tegenover elkaar in de eerste ronde van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Halve Maan Cup. DVV Delft sloot de eerste helft af met een verrassende voorsprong, maar moest na de thee het hoofd diep buigen.

Tekst: Roland van der Linden          |        Foto’s: Alex Pronk

De handen van de thuisploeg konden al snel de lucht in. Al na twee minuten spelen kon Gijs van Naerssen op aangeven van Jason Severina de 1-0 vanuit buitenspelpositie de bal in de touwen werken. Arbiter Gerhard Frikken keurde de treffer goed. DVV Delft ging niet bij de pakken neer zitten en kwam tien minuten later weer langszij. Mario Jalhay verschalkte de 15-jarige doelman Sem Zwaan.

In de laatste tien minuten van de eerste helft vielen er nog drie doelpunten. De Delftse vijfdeklasser nam de leiding nadat Jerryl Jagdew een steekbal goed afrondde. In de 43e minuut was Gijs van Naerssen opnieuw trefzeker en kwam de 2-2 op het scorebord. Het was nog niet gedaan, want op slag van rust stelde Sercinio Dieko Kay Zuijderwijk in staat om te scoren en ging DVV Delft met een 2-3 voorsprong aan de thee.

In de tweede helft kwam Vredenburch prima uit de startblokken en trok het duel binnen 25 minuten volledig naar zich toe. Sven Lever en Ener Nikocevic zorgden uit counters voor een 4-3 voorsprong waarna Tristan Sander profiteerde van een verdedigingsfout van de Delftenaren en de 5-3 aantekende. Kort daarna nam Ryan Aliar de 6-3 voor zijn rekening.

Tien minuten voor het eindsignaal kreeg DVV Delft nog een tweetal kansen, maar de schoten van Duncan Pelle en Nick Steenis gingen over het doel heen. Aan de andere kant liet Jordy van Wanrooij met een paar schijnbewegingen de verdedigers van DVV Delft kansloos en kon daarna vrij inschieten, waardoor de eindstand 7-3 werd.