Halve Maan Cup: Vredenburch-voorzitter Fred Zwaan rekent op volgende ronde

Na de loting van de eerste ronde om de Halve Maan Cup vroeg Haaglanden Voetbal een korte reactie aan de nieuwe voorzitter van Vredenburch, Fred Zwaan (foto). Het lot koppelde Vredenburch aan vijfdeklasser DVV Delft.

Tekst: Alex Pronk

Vredenburch neemt het op tegen DVV Delft, dat dit seizoen weer is gestart met een standaardelftal in de vijfde klasse op zaterdag. Een ‘makkie’ voor Vredenburch? Fred Zwaan: ,,Nou dat moeten we wel eerst zien, want op dit niveau is geen enkele wedstrijd een makkie, maar wij moeten onze draai ook nog zien te vinden. We zijn wel keihard aan het werk om er iets moois te maken, Ook al is het een tegenstander uit een lagere klasse, lijkt het op het oog een makkelijke opgave, maar dat moeten we eerst nog zien.”

Stand

DVV Delft was ooit in het zondagvoetbal een toonaangevende club, maar wat weet jij als Vredenburch-man van het huidige Delft? Zwaan: ,,Om eerlijk te zijn weet ik niks van het huidige DVV Delft. We hebben net even naar de stand gekeken en ja DVV Delft heeft het op dit moment ook niet echt gemakkelijk. Maar elk duel is een wedstrijd op zich.” Al gaat Fred Zwaan er wel vanuit dat zijn ploeg onder leiding van trainer Remco Torken de volgende ronde zal bereiken.

Loting eerste ronde

De volledige loting (er wordt gespeeld volgens het knock-out-systeem) voor de eerste ronde van de Halve Maan Cup (voor standaardteams van de derde tot en met de vijfde klasse) ziet er als volgt uit:

1. sv Erasmus – ODB
2. sv Madestein – SVO Buytenpark
3. sv Loosduinen – sv DWO
4. SEV – GDA
5. SEP – DUNO
6. Quick (za) – VCS
7. RVC Celeritas – Zuid West DH
8. BSC’68 – SVH
9. Vredenburch – dvv Delft
10. GSC ESDO – Graaf Willem II VAC
11. Te Werve – Haagse Hout
12. KSD Marine – Quintus
13. Quick Steps – Semper Altius
14. BMT – PGS/VOGEL
15. WIK – REMO
16.Laakkwartier – sv Houtwijk
17. DHL – KMD
18. Duindorp sv – FC Zoetermeer
Vrijgeloot:Ariston’80

 

 

Lees verder